Fransa'daki uluslararası bir turnuvada ülkemizi temsil edecek Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı kabul eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, "Ambargoları aşan takımımızla gurur duyuyoruz" dedi. Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 13-14 Mart tarihlerinde ülkemizi Fransa’da düzenlenecek Euroleauge 2 grubunda temsil edecek.

Bu önemli temsiliyet öncesinde devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 12 Mart'ta Fransa'nın Bordeaux şehrine hareket edecek.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'e yapılan ziyarete Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, KKTC Engelliler Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet, Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Türel Öksüzoğlu ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları katıldı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, Kıbrıslı Türklere sportif ve kültürel alanda uygulanan ambargolar nedeniyle toplumun bu yönde bir moral bozukluğu yaşadığını söyleyerek, "Böyle önemli temaslar hem moral değerlerimizi yükseltiyor hem de hepimize önemlimotivasyon kazandırıyor. Böylesi bir ortamda ambargoları aşan, tüm engellerin üstesinden gelen takımımızla gurur duyuyoruz. Fransa'daki turnuvada sizlere başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Siber'e Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın sembolik anı forması hediye edildi.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun desteği ile Avrupa’daki turnuvaya katılacak Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Euroleauge 2 grubunda 5 takım arasında ilk 3’e kalmak için mücadele edecek.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Fransa Bordeaux turnuvasında ilk maçını 13 Mart 2015 Cuma günü saat 13:30’da SC Devedo ile yapacak.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, turnuvada ilk 3 arasına girme başarısı gösterirse, mayıs ayında yeni bir kupa mücadelesinde temsiliyet hakkı kazanacak.
Editör: TE Bilisim