Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından “Önce Çocuklar ve Gençler” adı altında Haspolat ve Hamitköy’deki çocuk ve gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif katkılar sağlayacak tesislerin ilki Hamitköy’de Başbakan İrsen Küçük tarafından açıldı.

LTB ile AB Destek Ofisi arasında imzalanan proje çerçevesinde inşa edilen tesiste, halı saha, tek potalı basketbol sahası, çocuk parkı ve sosyal aktivite binası bulunuyor.

Açılışa Maliye Bakanı Ersin Tatar ve LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ve AB Destek Ofisi Proje Kooordinatörü Alessandra Viezzer’ de katıldı.

KÜÇÜK

Başbakan Küçük, açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada, sosyal ve sportif tesislerin çocuk ve gençler üzerindeki olumlu etkilerine işaret ederek, AB destekli projelerin ülkenin her kesimine yayılması dileğinde bulundu.

Spora uygulanan ambargo ve izolasyonu anlamanın mümkün olmadığını belirten Küçük, bu ambargoların kaldırılması için girişimlerin sürdüğünü ve izolasyonun kalkması halinde KKTC’deki gençlerin dünya gençleriyle yeteneklerini paylaşabileceklerini söyledi.

Tesislerin açılışında proje çerçevesinde eğitim alan çocuklar gösteriler sundu. Proje kapsamında Haspolat’ta “Çocuk Koruluğu” ve “Trafik ve Çevre Parkı” düzenlemesi yapılacak.

Editör: TE Bilisim