Mağusa’da faaliyet gösteren Merve Es Style isimli kuaförde müşteri olarak bulunan ve Kudret Akhan’ın çantasından bin TL değerinde altın künye ile 175 TL sirkat ederek vajinasına saklayan zanlı Claira Louise Eva, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sirkat” suçlamasıyla dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Eva, teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Çaldığı künyeyi vajinasına sakladı…
Olayın tahkikat memuru Kozal Debreli, zanlı Claira Louise Eva’nın 1 Mart tarihinde müşteri olarak gittiği Merve Es Style isimli kuaförde Kudret Akhan’a ait çantadan Bin TL değerinde 18 ayar altın künye ile 175 TL parayı sirkat ederek konu künyeyi vajinasına sakladığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Debreli, KKTC’de oturma izni ile bulunan zanlı Eva’nın uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Claira Louise Eva’nın pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 1 KKTC vatandaşının 20 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

(YENİDÜZEN)

Editör: TE Bilisim