Kıbrıs Çevre Platformu, Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde dünyada eşi olmayan özel doğal yaşam alanıyla Mutlak Koruma Bölgesi olarak ilan edilen Altın Sahil’in kaçak yapılarla yok edilmek istediğini ileri sürdü.

Platform adına Teksen Köroğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, kaçak yapıların çevre ve özellikle kumulları bozduğu ifade edilerek, Platform’un Turizm Bakanlığı Çevre Dairesi  Karpaz Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇKB) ile Altın Sahil’de  8 ayrı yerde kaçak inşaatlar tespit edilerek, bu inşaatların durdurulduğu kaydedildi.

“Turizm Bakanlığı kendi yıkım ekipleri olmadığı için Karpaz ÖÇKB'de ve Altın Sahil’deki kaçak yapıların yıkılması için İçişleri Bakanlığı İskele Kaymakamlığı'na bildirimde bulunmuştur” denilen açıklamada, yapılanlar nedeniyle yetkililere teşekkür edildi.

Açıklamada, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na bağlı İskele  Kaymakamlığı’nın halen bu kaçak yapıları ısrarla yıkmaması eleştirilerek, yıkılmamasının yapılana yasadışı ve keyfi olarak göz yummak anlamına geldiği iddia edildi.

Kıbrıs Çevre Platformu yazılı açıklamasında, vatandaşlara şöyle seslendi:

“Bu bölgenin sahip çıkılarak bizim ve gelecek nesillerimizin yaşamında bu nadide özel haliyle yer alması;  KKTC’ye özgü kum zambağı gibi endemik zengin bitki örtüsünün korunması; Bölgede dünya vatandaşlarını, turistleri çekecek bu nadide tabiat varlıklarının yaşaması;  bu ve bunun gibi kaçak yapıların bir daha yapılmaması ve örnek teşkil etmesi;  ülkemizde Anayasamızın gereği olarak devlet organları ve yönetim makamlarının işlemlerde eşitlik ilkesine uygun davranması ve artık ayrıcalık yapmama kuralının uygulanması; devletin, demokrasi gereği eşgüdüm içinde çalıştığını ve hukukun üstünlüğünün geçerli olduğunu görülmesi; devlete ve kurumlarına olan inanç ve güvenimizin yeniden tesisi için kaçak yapılar yıkılıncaya ve ülkenin nadide güzellikleri gelecek kuşaklara aktarılmak üzere tam olarak koruma altına alınıncaya kadar bizlerle birlikte olun, destek verin, kendi öz varlığınıza ve güzelliğinize sahip çıkın. Bilin ki Başka Karpaz Yok.”

Editör: TE Bilisim