Creditwest Bank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 13 Kasım final günü olacak Altın Ada Uluslararası Film Festivali’nde final heyecanı yaşanacak. Festival, songününde (13 Kasım 2014) birbirinden güzel yapıtları sinemaseverlerle buluşturmaya devam edecek.Festivalin son gününde Lefkoşa Kaymaklı Lemar’da saat 13.30’da Anna Chernakkova’nın yönettiği “Season of Mists”sinemaseverlerle buluşacak.Festivalin final günü 16.15’teki gösterimlerle devam edecek.

GİRNE “AHDE VEFA-UMUT YOLU”
13 Kasım tarihinde Saat 16.15’te, Mağusa Lemar Cineplex’te Tamer Garip’in yönettiği “Kod Adı Venüs”, Girne Lemar Cineplex’de ise Doç Dr. Fevzi Kasap’ın yönetmenliğini yaptığı, “Ahde Vefa – Umut Yolu” filmi sinemaseverlerle buluşacak.

3 FİLM 3 ŞEHİR
Festivalin son gününde saat 18.30’da Lefkoşa Kaymaklı Lemar’da Ayşe A. Altunç’un yönettiği “Eylül'ün Kadın Yüzleri”, Mağusa Lemar Cineplex’dePeter Fudakowski’nin yönetmenliğini yaptığı “Secret Sharer” veGirne Lemar Cineplex’de ise“Finding Family” filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

MAĞUSA’DA “MURİD” ZAMANI
Festival21.00’deKaymaklı Lemar’dayönetmenliğini Mandy Jacobson, ve Carlos Agulló’nun yaptığı “Plot for Peace”, Mağusa Lemar Cineplex’deYeliz Shukri’nin yönetmen koltuğunda oturduğu, “Chris, ergenlik yıllarında, ABD donanmasında savaş pilotu olma hayallerinden, gizemli Kıbrıslı Türk Şeyh Nazım‘ın önderliğindeki renkli fakat münzevi bir Sufi tarikatına katılmak üzere aniden vazgeçer. Zamanla, yerini bir İslam âlimi olma hayali alır. Ne var ki Şeyh‘in onun için başka, belki çok daha görkemli planları vardır. On beş yıl kadar sonra, artık Alauddin adıyla bilinenChris, Almanya‘da yaşamakta, Şeyh‘in 17 yaşındayken evlenmesini önerdiği Fatima‘yla mutlu bir evlilik sürmekte ve Şeyh‘in lokantasındaaşçı olarak çalışmaktadır. Fakat görünürdesorunsuz olan bu yaşam tarzına karşın, Alauddin,Şeyh‘in işaret ettiği alın yazısının bir gün gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorgulamaya başlar. Bir yanıt bulmak için Şeyh‘in memleketi ve ruhani karargâhına, Kıbrıs‘a gider.” Konulu“MURID”sinemeseverlerle buluşacak. Girne Lemar Cineplex’de ise Türk pembe dizileri dünyada fırtınalar koparıp Orta Doğu, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Asya‘da milyonlarca seyircinin gönlünü fethetmiş durumda. ‘Kısmet‘, piyasanın en gözde oyuncuları ve yaratıcı yeteneklerine benzeri görülmemiş bir şekilde yaklaşarak, bu din ve kültür sınırlarını aşan mucizevi başarının sırrını aydınlatmaya çalışıyor. Film gözde Türk pembe dizilerinin gösterişli yapım setlerinden yola çıkıp Kahire, Abu Dabi, İstanbul, Atina, Sofya ve Mostar‘da evlere ve sokaklara uzanarak, izleyiciyi, tabular yıkan bu pembe dizilerin bölgedeki kadınların haklarına sahip çıkmalarına ve yaşamlarını dönüştürmelerine nasıl yardımcı olduğunu keşfetmeye çağırıyor. Nina Maria Paschalidou’nun yönetmen koltuğuna oturduğu “Kısmet” adlı film sinemaseverlerle buluşacak.

FESTİVAL KAPANIŞ GALASI 13 KASIM’DA GERÇEKLEŞİYOR

Bir hafta süren ve 50’den fazla filmin gösterildiği Altın Ada Film Festivali’nin Kapanış Galası 13 Kasım 2014, Perşembe akşamı saat 19.00’da Le Chateau Lambousa’da gerçekleşiyor. Kapanış Galasıve Kokteylinde bu yıl ilki gerçeşleşen festivalin ödülleri de sahiplerini bulacak. Kıbrıs Sineması’na verilecek ödüller 4 kategoride 2000’er Euro toplamda 8000 Euro para ödülü olarak takdim edilecek.

 
Editör: TE Bilisim