Kıbrıs’ın Almanya Büyükelçisi Nikolai Von Schoepff Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e nezaket ziyaretinde bulundu. Geçtiğimiz Ekim ayında göreve gelen Almanya Büyükelçisi Nikolai Von Schoepff, ülkemizdeki ilk resmi ziyaretini Gazimağusa’ya yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Almanya Büyükelçisi Nikolai Von Schoepff’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilişkilerin geliştirilmesi ve sürdürülmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Bugünkü görüşmeyle bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Arter, bundan sonra daha sıklıkla görüşerek görüş alışverişinde bulunacaklarını belirtti.

Kıbrıs’ın Almanya Büyükelçisi Nikolai Von Schoepff konuşmasında, Gazimağusa’da ilk defa bulundunu ve ilk resmi ziyaretini buraya yaptığını ifade ederek, daha önce Abu Dabi’de görev yaptığını ve arap dünyası ile dostluk iliikilerinin olduğunu söyledi. Kuzey Kıbrıs ile işbirliği ve dostluk ilişkisine önem verdiğini, bu ilişkileri adım adım hareket ederek geliştireceklerini söyledi.

Nikolai, Kıbrıs’ın Orta Doğu için önemli bir ülke olduğunu söyleyerek, iş bağlantıları ve ticaret açısından adanın önemli bir noktada bulunduğunu kaydetti. Nikolai, Kıbrıs’ın iç meseleleriyle ilgili yorumda bulunmak istemediğini ancak, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin ülkemizi ziyertini değerlendirerek bu ziyareti olumlu bulduğunu ve desteklediğini söyledi. 
Editör: TE Bilisim