Ulusal Birlik Partisi (UBP) ve Eski Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Başbakan Ersan Saner ile UBP partisine mensup vekillere sert çıkarak, Sağlık Bakanlığı’nda işe alınan ancak çalışmadığı iddia edilen kişiler nedeniyle bir kez daha kürsüye çıktı.

Pilli, bu gündemin bir süredir canlı tutulmaya ve kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını savunarak, Saner’e çağrı yaptı. Dr. Pilli, “Başbakan çıkıp buradan açıklayacak. Eğer bu çocuklar çalışmıyorsa söyleyecek, çalışıyorsa da söyleyecek. ‘Ben bilmem’ ne demektir? Kayıtlar oradır, herkes yatağında rahat yatarken bu çocuklar ön saflarda çalıştı” diyerek tepki gösterdi.

"MUTASYONA UĞRAMIŞ 'COVID-21'LER ALİ PİLLİ'Yİ ÖLDÜREMEZ"

Dr. Pilli, hem kendisine hem de istihdam edilen bu kişilere haksızlık edildiğini dile getirerek, çalışmayan biri var ise işten çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Koronavirüsün mutasyonlarından birinin de ‘Covid-21’ olduğunu söyleyen Pilli, “Covid-21’ler Ali Pilli ve Ali Pilli gibileri öldürmeye çalışıyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Unutmasınlar ki bu ‘Covid-21’lerin yaşaması için bizlere ihtiyacı vardır, Ali Pilli gibi kişileri yok ederlerse, onlara direktif veren kişilerin yaşaması için bizlere ihtiyacı vardır, çok iyi düşünsünler karar versinler. Ali Pilli’yi öldüremezler” diye konuştu.

"BAKANLIĞA İLK GELDİĞİMİZ DE 100 TEST YAPILIYORDU"

UBP Milletvekili ve Eski Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, kürsüden PCR testleri hususunda açıklamalarda bulundu.

Pilli, bakanlığa ilk geldiği süreçte günlük olarak 100 PCR testi yapıldığına dikkat çekerek, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bulunan DNA laboratuvarında çalışan sayısının 2’den 14’e çıkarıldığını ve 1 odadan 6 odaya çıkardıklarına vurgu yaptı.

“TEST SAYISINI 2 BİN 500 İLE 3 BİNE ÇIKARDIK”

Bu süreçte test sayısının 2 bin 500 ile 3 bine çıkarmış olduklarına işaret eden Dr. Pilli, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde DNA laboratuvarı yok iken yeni bir laboratuvar yapıldığını ve toplamda 500 ile 1000 arasında test yapılabildiğini aktardı.

“PROJE BAKANLIKTA DURUYOR”

Dr. Ali Pilli, pandemi sürecinde ihtiyaçların artmasıyla beraber DNA laboratuvarının güçlenmesi çerçevesinde bir proje hazırladıklarını ve bunun bakanlıkta ‘bir köşede’ durduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı sürecinde günde 5 – 6 bin civarı PCR testi yapıldığına vurgu yapan Pilli, şu anda 7 bine çıktığını, bu testlerin 2 – 3 bin civarının devlet laboratuvarlarında sonuçlandığını gerisinin ise özel laboratuvarlarda sonuçlandığını aktardı.

“PCR TESTLERİ ÇOK ÖNEMLİDİR”

PCR testlerinin özellikle Koronavirüs teşhisinde en önemli nokta olduğuna vurgu yapan UBP’li vekil Pilli, Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan istişarelerin ardından PCR kitlerinin 2,7 Dolar’dan temin edildiğini dile getirdi.

Hızlı testler hakkında da konuşan Ali Pilli, hızlı testlerin özellikle bölgesel taramalarda önemli olduğunun altını çizerek, “Yurt dışından gelen ve çok ciddi temaslı takiplerinde PCR dışında, hızlı test yapılırsa özellikle temaslı takibinde çok ciddi sıkıntılar yaşanır” dedi.

Editör: TE Bilisim