Hakikat Web Tv’de Doç. Dr. Güven Arıklı’nın konuğu DP Genel Sekreteri, Milletvekili ve GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, “İnsanlarımız içinde bulunduğu rehavetin dışına çıksınlar. Çok daha kötü günlerin bizi beklediğini anlatmak istiyorum” dedi.

“İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ GERÇEKLİĞİ İYİ ANLAMALIYIZ”

Deprem Yasası ile ilgili açıklamalarının çarptırıldığını ifade eden Akpınar, “Adı ne olursa olsun eğlence ve sosyalleşme alanları olsun, yapacağımız yatırımlarla ilgili olsun , beklemek zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz . Daha tutarlı olunması gereken bir dönemdeyiz . Süreci daha doğru anlayabilmeli , Anlayanlar olarak da Bizlerin anlatabilmesi gerekiyor.

Kaotik bir süreç yaşatmak için hareketlilik ortaya koymak yerine içinde bulunduğumuz gerçekliği anlayabilmemiz lazım. Gelirimiz her ne olursa olsun bunun bir kısmını tedbir amaçlı ayırmamız gerekiyor. Bugüne kadar sorumluluk alan Hükümetler bu yönde adımlar atmamış , zor günler için tedbirler alınmamış ., O anlamda bunu söylemek istedim” diyerek konuya açıklık getirdi.

“GAÜ ÇOK CİDDİ SORUNSAL SÜREÇLERLE KARŞI KARŞIYA BIRAKILDI “

Girne Amerikan Üniversitesi ve Yükseköğretimin genel sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Akpınar, “GAÜ, Kıbrıs Adası’nın ilk üniversitesi ve yükseköğretime yıllardır yön vermekte olan bir Yükseköğretim Kurumudur . Ama bulunduğumuz süreçte belli yapılar tarafından sürekli acımasızca itibarsızlaştırılmaya çalışılıyoruz dedi . Tüm süreçlerde sessiz kalmayı tercih ettiğinin de nedenleri olduğunu ekleyerek, “Halkımız şunu bilmeli , konu sadece YÖDAK ‘ la ilgili değil , GAÜ çok ciddi sorunsal süreçlerle ısrarla karşı karşıya” bırakılmak istenildiğinin altını çizdi !

Bir takım kişilerin adadaki yükseköğretim alanını kendi beklentileri doğrultusunda yönetme arzusu içinde bulunduğunun ayrıca altını çizen Akpınar, “Sn . Cumhurbaşkanı ve YÖDAK buna alet olmamalı” dedi.

“SAHTE İSTİHBARAT RAPOR HAZIRLAMAK SURETİYLE KAMU BANKALARINDAKİ HAREKET YAPIMIZI DURDURDULAR”

“Çorabını Gey da Gel” etkinliği yarın yapılıyor “Çorabını Gey da Gel” etkinliği yarın yapılıyor

FETÖ yapısının o dönem GAÜ’nün gelişme odaklı hareketine karşı manipülatif girişimlerde bulunduğunu kaydeden Akpınar, özellikle “2013 yılında şahsımın TC ne yönelik bölücü faaliyetlerde bulunduğum iddiası ile , ayrıca Mason Locasına bağlı olduğum iftira ve yalanları yaratarak TC Lefkoşa Büyükelçiliği İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yanlış, sahte ve doğru olmayan rapor hazırlanması suretiyle , hususi notam yayınlanarak kamu bankalarındaki likit ve hareket yapımızı durdurdular” diye konuştu.

“BIRAKTIĞI YIKIMI HALEN YAŞIYORUZ”

“Bu süreçleri aşabilme noktasında yaptığımız girişimler ve o dönemde Üniversitemizin elinin ayağının bir şekilde bağlanma girişimleri , gelişiminin engelleme çalışmaları , itibar kaybına uğratılma çalışmaları ve yaşadığımız tüm sıkıntıların aşılmasına karşın vermiş olduğumuz tüm mücadeleleri ve Savaşı Halkım bilmez ki.

Bıraktığı yıkımı halen daha yaşıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunan Akpınar, “ Bunları anlatıyor olmakla beraber hedef alındığımı da biliyorum ancak sadece Şahsım değil 60 bine yakın mezunumuz, binlerce öğrencilerimize ve Çalışanlarımıza , Ülkemize karşı büyük sorumluluklarımız var.

Siyasi bir sorumluluk taşıyor olmam sebebi ile bunları şu an çok daha rahat dile getirebiliyorum ancak detaysal anlatıma girmem gerekirse eğer sanıyorum birçok kişinin de başı ağrıyacaktır” notunu düştü.

Editör: Haber Merkezi