Resmi Gazete’nin 12 Mayıs tarihli sayısında yayımlanan “Askeri Bölgeler (Değişiklik No 2) Kararnamesi” uyarınca, Akıncılar köyünde ikamet eden vatandaşlar ile köy dışında ikamet eden KKTC ve TC vatandaşları ve üçüncü ülke vatandaşları, Akıncılar’a kontrollü yolla ilgili yasaklara uymak kaygıyla, yol üzerinde herhangi bir kontrole tabi tutulmadan giriş-çıkış yapabilecek.

5 Mayıs tarihli ilk kararnamedeki 6’cı bendin (c ) alt bendini yeniden düzenleyen yeni kararnameyle, (ç) bendi de kaldırıldı.

Kaldırılan (ç) bendi,Akıncılar’ı ziyaret edecek üçüncü ülke vatandaşlarının köye ziyaretlerinde polis karakoluna bilgi vermesi gerektiğini düzenliyordu.
Kararnamenin (a) bendine göre birinci derecede askeri yasak bölge olduğu belirtilen Akıncılar’ı ziyaret edecekler (d) bendine göre köyün meskun mahali dışına çıkmayacak. Kararnamenin (e ) bendine göre de güvenlik makamları, güvenlik ihtiyacı sebebiyle üçüncü ülke vatandaşlarının köye girişlerini kısıtlayabilecek.

KANALİZASYON HATTI GEÇECEK TAŞINMAZLARA EL KONULUYOR

Lefkoşa’da Kuzey Lefkoşa Kanalizasyonu Ana Taşıyıcı Hattı Tasarım Projesi’nde tasarlanan güzergahta yer alan bazı arazilere, boru hattının döşenebilmesi amacıyla 1962 Mala El Koyma Yasası uyarınca el konuluyor.

Resmi Gazete’de pafta/plan, blok ve parsel numaralarıyla birlikte yayımlanan mala el koyma ihbarına göre Ortaköy’de bir, Küçükkaymaklı’da dört ve Haspolat’ta da iki yere, ihbarın yayımlanmasından itibaren 3 yıl içinde el konacağı belirtildi.

Söz konusu taşınmaz mallar üzerinde hak talep eden kişilerin, 15 gün içinde İçişleri Bakanlığı’na nedenleriyle birlikte başvurması gerekiyor.

TURİZM ACENTELERİNE KATKI

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nca turizm acentelerine 147 bin 777 Euroluk katkı yapıldı.

Bakanlar Kurulu’nun 2 Mayıs tarihli kararına göre, söz konusu miktar bakanlık onayıyla ülkeye getirdikleri turistler için teşvik olarak acentelere Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’ndan ödenecek.

ZELİHA KHASMAN MÜDÜR TEMSİLCİ

Dışişleri Dairesi Müdür/temsilci mevkiine, üçlü kararnameyle Zeliha Khasman atandı.

Khasman’ın ataması 10 Mayıs’tan itibaren geçerli oldu.

Editör: TE Bilisim