Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Bıçak ve Altınay’ın geçmişte verdikleri emeğin herkes tarafından bilindiğini ve eğitime hizmetlerin bundan sonra da devam edeceğine inandığını söyledi.

Akıncı, “Yeni başlangıçlar, yeni heyecanlar demektir. Başarılılar diliyorum” dedi.

ALTINAY

Prof. Dr. Altınay da konuşmasında, üniversiteleriyle ilgili bilgi vermek ve yüksek öğretimle ilgili paylaşımlarda bulunmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Altınay, yüksek öğretim alanında kendilerini yetkin ve yetişmiş gördüklerini belirterek, bu alanda her zaman cumhurbaşkanlığına da destek olmaya hazır olduklarını vurguladı.

BIÇAK

Prof. Dr. Bıçak ise, mevzuatının yazılı, mütevelli heyetiyle ilişkilerinin belirlendiği yetki ve sorumlulukların açık ve net olduğu, kurumsallaşmış bir üniversite olduklarını belirtti.

Eğitim hedeflerinin başında çok iyi derecede İngilizce bilen öğrenciler yetiştirmek olduğunu kaydeden Bıçak, programlarının da uluslararası olduğunu ve öğrencilerinin mezuniyet sonrasında dünyanın her yerinde istihdam edilebilecek vasıflara sahip olacağını söyledi.

Bıçak, üniversitenin ikinci 3. eğitim yılı olduğunu ve KKTC’deki diğer üniversitelerle kıyaslandığında altyapı ve idari kadro yönünden çok ileride olduklarını ifade etti.
Editör: TE Bilisim