Bilim insanları ve yöneticilerin açıklamaları kafa karıştırmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier dün NTV’ye yaptığı açıklamada ‘enfekte olmamışların maske takmasını önermiyoruz’ dedi.

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Christian Lindmeier şöyle konuştu:

“İki tip maske vardır. Tıbbi maske ve tıbbi olmayan maske. Tıbbi maskeleri sadece ve sadece Covid-19 virüsünü taşıyan hastalarla teması olan, virüs ile mücadelede ön safta yer alanlar takmalı. Bunlar tabi ki hastanedeki sağlık çalışanlarıdır. Ayrıca bir evin içinde Covid-19 virüsünü taşıyan akrabalarına bakmak zorunda kalanlar da takmalı. Bu kişiler kesinlikle bu tip maskeleri takmalı. Tıbbi olmayan maske konusuna gelince, az önce saydığım kişilerin dışında kalanlar, enfekte olmamışların maske takmasını önermiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’da bugün hükümet ile yaptığı görüşme sonrası ‘maske ile dışarı çıkılmasını zorunlu hale getirilmesini hükümete önerdim, bunu değerlendireceklerini söylediler’ şeklinde konuştu.

Vatandaşların hangi karara uyacağı merak konusu olurken maske kullanımının zorunlu hale getirilmesi halinde temin konusundaki belirsizlik de sürüyor.

Editör: TE Bilisim