‘’Çiğdem Aydın’la Günaydın’’ programına katılan ünlü ekonomist Ünal Akifler ülke gündemini değerlendirdi.
Türkiye’de bir anda patlak veren ‘Gezi Parkı’ protestolarındaki polis şiddetini kınayan Akifler bu şekilde devam ederse borsa ve döviz kurlarındaki hareketlenmelerin Türk Lirasındaki değer kaybını devam ettireceğini söyledi. Akifler laik düzenin devam ettirilmesinin demokrasi için önemli olduğunu belirtti.

Ekonomist Ünal Akifler KKTC’de son yaşanan siyasi gelişmeleri de değerlendirdi. Akifler, UBP Genel Başkanı İrsen Küçük hükümetinin UBP eski milletvekillerinin partilerinden ayrılarak kendi hükümetlerine Güvensizlik Önergesi sunmalarını ihanet değil tamamen çıkar ilişkisi olarak değerlendirdi.

Akifler 8’lerin niyetlerinin, bir parti ideolojisi, parti manifestosuna göre halkın oy kullanmasını gözetmiş olsalardı ve bu parti halka verdiği sözleri tutmamış oldaydı İhanet olacağını ama durumun manifesto veya ideoloji’den kaynaklanan bir kopma olmadığını tamamen çıkar ilişkilerinden kaynaklandığını iddia etti.

UBP eski 8 milletvekillerinin de UBP manifestosunun altında seçimi kazandığını ve daha sonra koparak ayrıldıklarını bunun ihanetle değil menfaatle ilişkilendirdiğini ve bu 8 milletvekilini de bir arada tutan şeyin bir ideolojinin değil menfaatler olduğunu söyledi.

Menfaatlerinin ise mevkii kapmak olduğunu söyleyen Akifler, yaşanan bu durumun ihanet değil menfaatlerin uyuşmaması olduğunu ifade etti.

Ünal Akifler karma oy kullanılmasının yanlış olabileceğini yine aynı şekilde insan ilişkilerine bakılarak oy kullanılma olayının devam edeceğini belirterek oy kullanmakla şeklinin değil sistemin değiştirilerek Başkanlık sistemine geçilmesini savundu.
 
Editör: TE Bilisim