Etkinliğe, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Çevre Dairesi işbirliği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle düzenlenen ve ülke genelinde 400 öğrencinin katıldığı etkinlikte, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Erdoğan Çelebi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy , Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Ersin Doğaç ve Akdeniz Köyü Muhtarı Tarık Bozalan da hazır bulundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, amcası Mehmet Salih Avkan’ın vefatı nedeniyle etkinliğe katılamadı.

AKINCI: “ÖNEMLİ OLAN KİRLETMEMEYİ ÖĞRETMEK”

Cumhurbaşkanı Akıncı, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir farkındalık projesi olan "Temiz Düşün" projesinin Prof. Dr. Vamık Volkan'ın fikirleriyle, Cumhurbaşkanlığında yapılan geniş katılımlı bir toplantı sonrası, Turizm Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı, belediyeler, yerel yönetimler, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışması sonucu yaratılan toplumsal bir proje olduğunu anlattı.

Bugünkü etkinliğin, çevre farkındalığı yaratmak açısından mesaj niteliği taşıdığını anlatan Akıncı, önemli olanın kirletmemeyi öğretmek olduğunu vurguladı.

Ülkeyi temiz tutmanın sadece çevreye çöp atmamaktan geçmediğini, düzenli ve planlı gelişmenin de bunun bir parçası olduğunu kaydeden Akıncı, turizm açısından da çevre temizliğinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Akıncı, Akdeniz köyünün kaplumbağaların yumurtladığı bir yer olarak turizm için önemli olduğunu hatırlatarak, bu nedenle sahilin temiz tutulmasının daha da önemli olduğunu anlattı.

Temiz yaşamanın bir hak olduğunu, kirletenlerle ilgili ceza yasasının düzenlenmesinin bir an önce yapılması gerektiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, etkinliğe katılanlara ve düzenlenmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

ATAOĞLU: “TOPLUMSAL BİLİNÇ ÖNEMLİ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Temiz Düşün Projesi’nin önemine vurgu yaparak, çevre temizliği konusunda toplumsal bilincin önemine vurgu yaptı.

Ataoğlu, Bakanlık olarak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde hayata geçirdikleri 9. sınıflara çevre dersi konulması ve tüm ilkokullara ayrıştırıcı 3 gözlü çöp bidonlarının yerleştirilmesi gibi çalışmalara değinen Ataoğlu, çocukların ve gençlerin bilinçlenmesinin daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Akdeniz bölgesinin tarihi, doğal güzellikleri ve kaplumbağaların yumurtlama alanlarıyla özel bir bölge olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, sahil temizliğinin de bu çerçevede çok önemli olduğunu söyledi.

Etkinlik kapsamında Prof. Ali Demirsoy, Prof. Bayram Göçmen, Doç. Dr. Ali Çiçek ve “Temiz Düşün” Projesi’nin Koordinatörü Doç. Dr. Şerife Gündüz öğrencilerle “Doğada İnsan” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim