Akçın hükümete ürün bedellerini ödeyip üreticiyi rahatlatma çağrısı yaptı.

Yazılı açıklamasında Güzelyurt’un 20 yıldır ihmal edildiğini, ürettiğini satamadığını, devamlı göç verdiğini,  milletvekili sayısının azaldığını, bölge milletvekillerinin bu beldede yaşayan insanları için bir şey yapamamanın sıkıntısı ve acizliği içerisinde olduğunu savunan Akçın, bölge milletvekillerine de çağrıda bulunarak şöyle dedi:

“Güzelyurt halkı sizi Güzelyurt halkının menfaatlerini korumak için seçmiştir. İktidar ve Muhalefet Milletvekilleri hangi partiden olursanız olun,  Hükümet üzerinde gerekli baskıları yapıp bir an önce bu ödemelerin yapılmasını bir şekilde sağlamalısınız.  Güzelyurt Halkı sizden bunu beklemektedir”.

Akçın devamla şu ifadelere yer verdi: “ Cypfruvexin hesaplarına el konulmuş. Siz üreticiyi ödeyin; suçlu varsa Hükümet gerekli yasal işlemleri yapsın. 550 Üreticinin alacaklarını hiç gecikmeden Hükümetin ödemesini bekliyoruz. Yeni Narenciye Sezonu  başlamak üzere. Cypfruvexe  yeni Yönetim Kurulunun acilen atanması ve hemen çalışmalara başlaması gerekir. Diğer taraftan Üreticinin yarasına merhem olacak ve Temmuz da ödenmesi gereken Doğrudan Gelir Desteğinin bir an önce ödenmesini bekliyoruz”.

Türkiye’den gelecek su için plan-proje yapılmamasını eleştiren Akçın, “Neyin, nereye  ne kadar   ekileceği, şimdiden çalışmaların bitirilmesi ve ilgililerin köy köy üreticilere bu konuda bilgi aktarması ve üreticiyi bu konuda bilgilendirmesi lazımdı. Ancak böyle bir çalışma göremedik” dedi.

Gelecek suyun maliyeti Anavatan Türkiye fiyatlarından çok yüksek olacaksa Anavatanla rekabet edilemeyeceğinin aşikar olduğunu ifade eden Akçın, “T.C ve diğer dünya ülkeleriyle rekabet edebilmek ve maliyetleri aşağılara çekmek için doğrudan gelir desteğini artırmak suretiyle  ürünlerimizin rekabet edilebilirliğini yaratmak gerek” dedi.

Editör: TE Bilisim