Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde başlatılan, Surlariçi'ne yönelik “Yerinde Sağlık Hizmeti Projesi” çerçevesinde 15 Mayıs Perşembe günü Arabahmet İlkokulu’nda, eksik aşıları olan çocuklara aşı yapıldı.
Kurumlar arası işbirliğinin örnek bir çalışması olarak 28 Nisan 2014’te başlatılan “Yerinde Sağlık Hizmeti Projesi” kapsamında Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şube Amirliği ile Sağlık Bakanlığı doktor ve hemşireleri Arabahmet, İplikpazarı ve Karmanzade mahallelerinde evleri tek tek ziyaret ederek sağlık taraması yaptı. Sağlık taramlarında 89 çocuğun aşılarının eksik olduğu tesbit edildi ve tesbitler sonrasında eksik aşıların tamamlanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Bölgelerdeki çocukların eksik aşılarının tamamlanması için Arabahmet İlkokulu’nda başlatılan çalışmada Sağlık Bakanlığı’na bağlı doktor ve hemşireler tarafından yirmi sekiz çocuğun eksik aşısı tamamlandı. Aileleri tarafından getirilmeyen ve eksik aşısı olan diğer 61 çocuk içinse LTB Halk Sağlığı Şube Amiri Levent Özverel yeni bir çalışma yapılacağını ve ailelerin duyarılık göstermeleri yönünde çağrıda bulundu.
Ayrıca Sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve hastalıkların önlenmesine yönelik bilincin yükselmesini de kapsayan proje kapsamında beş yaş altı çocuklara da Dünya Sağlık Örgütü’nün başllatığı çocuk felcini yok etme kararı çerçevesinde önlem olarak çocuk felci (Polio) aşısı yapıldı.


 
Editör: TE Bilisim