Demokrat Parti Ulusal Güçler eski milletvekili Afet Özcafer gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Özcafer Kıbrıs Time Haber Müdürü Çiğdem Aydın’ın sorularını yanıtlayarak, ilk kez seçim kaybetmesinin nedenlerini özetledi.
DPUG eski milletvekili Özcafer seçimi kaybetmesini şu sözlerle değerlendirdi : “Görüyorum ki bugün hala aynı kafalarda devam ediliyor. Sağ’da birlik böyle zihniyetlerle sağlanamaz”.

Özcafer siyasette zigzag çizenlerin ömrünün uzun olmadığını söyleyenler olsa da hem söyleyenlerin hem de uygulayanların ömrünün uzun olduğunu gördüğünü söyledi.

Yeni kurulan DPUG ve CTPBG koalisyon hükümeti için “bu hükümetin ömrü çok uzun değil” gibi önyargılardan uzak durulması gerektiğini bir yeni kurulan hükümetler için ilk başta bu tür söylentilerin çıktığını fakat bunların hoş söylemler olmadığını belirtti.

Özcafer, iki partinin de ciddi farklılıkları olmasına rağmen toplum çıkarları ve ekonomik istikrar düşünülerek hareket edilmesinin önemine değinerek bireysel çıkarlardan uzak kalınması halinde başarılı bir hükümet olabilir kanaatindeyim dedi.

Demokrat Parti Ulusal Güçler’de son dönemlerde yaşanan Taçoy- Şonya krizini de değerlendiren Özcafer, DPUG ‘nin yeni bir oluşum olduğunu hatırlatarak gereksiz bir tartışma olduğunu vurguladı. Herkesin birbirine şans vermesinin önemine işaret eden Özcafer, seçimle olacak bir Genel Sekreterlik yarışında herkes kendine güvensin bana göre rekabet verimliliği artırır dedi.

“GÖREV TALEBİM YOK, VERİLİRSE YAPARIM “
Demokrat Parti Ulusal Güçler’in yeni kurulan bir oluşum olduğunu, partinin Genel Başkanı veya yetkili organlarından kendisine herhangi bir görev verilmediğini, verilmesi halinde de layıkıyla yapacağını söyleyen Afet Özcafer, kendisinin şu anda DPUG ‘yi dışarıdan izlediğini önemli olanın Genel Başkanın da rahat kararlar alabilmesi olduğunu ifade etti. Özcafer “görev talep edilmez, verilir. Benim bir talebim yok ama görev verilirse toplumun çıkarları ve partinin daha ileriye taşınması için elimden geleni yaparım “ dedi.

DPUG eski milletvekili Afet Özcafer halkın DPUG oluşumundan reformlar beklediğine değinerek, halk finans yasalarının, hal yasasının, yerel yönetimler yasalarının, ekonominin önünü açacak reform niteliğinde yasaların hayata geçirilmesini ve uygulanmasını bekliyor. DPUG oluşumuna destek vererek meclise taşıyan bu halkın herhangi bir hayal kırıklığını kaldıramayacağını ifade eden Özcafer, yanlışlıkların ve iddia edilen yolsuzlukların da en kısa sürede ortaya çıkarılarak suçlular kimlerse yargılanmasının da halk tarafından önemli olduğuna işaret etti.
Halkın siyasilere ve siyasi partilere olan güvensizliğini ise ortada bir çok suçlama ve iddia var ama yargılanan yok, halk hakkın yerini bulduğunu gördüğü zaman yeniden siyasete ve siyasetçiye güvenmesini de öğrenecek. İşte tam bu noktada DPUG ‘ye büyük bir görev düşüyor dedi.



“SAĞDA BİRLİK İÇİN NE DEĞİŞTİ “
Sağda birlik konusunu da değerlendiren Özcafer, UBP’den kopma nedenlerini hatırlatarak “Biz partimizden koparıldık. İhraç edilme pahasına mücadelemizi sürdürdük. Derdimiz makam veya mevki değildi. Haklı olduğumuza inandık ve mücadele ettik. Bunun sonucunda ise DPUG birlikteliği doğdu. Ben Ulusal Birlik Partisi’nde olup bitenin tek sorumlusunu İrsen bey olarak görmüyorum. UBP’nin tüm yönetim kadrosu da bizim kopuş nedenimiz oldu. Bizlere haklı olduğumuz halde gitmememiz için uzlaşmacı davranamadılar. Dolayısıyla ben şu anda da UBP’de bir değişiklik göremiyorum “ dedi.
Hareket alanının geniş olmadığı bir partide mücadele etmeyeceğini söyleyen Özcafer, şu an için UBP’de başkan değişse de UBP değişmemiştir şeklindeki düşüncesini dile getirerek, sağda bu şekilde bir birlikteliğin zor olduğuna ancak bireysel çıkarlar düşünülmezse sağda halkın taleplerine cevap verecek bir birleşmenin meydana gelebileceğine inandığını, bugün hala UBP de bireysel çıkarların ön planda olup olmadığının takdirini de halka bıraktığını söyledi.

‘YEREL YÖNETİMLERDE ADAY OLMAM İSTENİRSE OLURUM’
Önümüzde yerel yönetimler için bir seçim olacağını ifade eden Özcafer, sağ partilerin yerel yönetimlerde birlikte hareket edip etmeyeceğini şimdiden bilemiyorum ama etmeliler mi diye soracak olursanız evet etmelidirler. Sağ’ın yerel yönetimlerde kazanmasını, sağ partilerin birlikte hareket etmeleri gerektiğine bağladı. Afet Özcafer olarak Demokrat Parti Ulusal Güçler partisi’nin bir mensubu olarak da Gazi Mağusa için Yerel Yönetimlerde aday olmam istenirse, parti üst yönetim kurulları ve Genel Başkanın takdiri de bu yönde olursa tabi ki düşünürüm dedi. Özcafer kişisel hırsları, seçme seçilme gibi hırsları bulunmadığını da belirterek kimse tek başına kahraman olamaz siyaset bir ekip işidir, bir birliktelik ruhudur dedi.
Kendisi ve arkadaşlarının UBP’den ayrılma nedenini ise parti olarak birlikte hareket edememelerine bağlayan Özcafer, “biz birlikte hareket edemediğimiz için ayrıldık. UBP bölündü. DPUG sağ oylar için bir alternatif oldu. Fakat birlikte hareket edemediğimiz bir partiye geri dönüş olması bize oylarını veren halkın güvenine ihanet olur düşüncesindeyim diyerek kendisinin şu an için UBP’ye geri dönmek gibi bir düşüncesi olmadığını da sözlerine ekledi.

“CTP , UBP’NİN BÖLÜNMESİNDEN FAYDALANDI”
CTP BG ‘in şu anda iktidara gelmesinin en büyük nedeni UBP’nin kendini içinde bölünmesi olduğunu iddia eden Özcafer, Ulusal Birlik Partisi’nin bireysel çıkarlar, Başkanlık hırsı, Genel Sekreterlik hırsları, kontrolü elde tutma gibi hırslar yüzünden dağıldığını vurguladı.
DPUG eski milletvekili Özcafer, seçimi kaybetmesini ise şu sözlerle değerlendirdi : . “Siyasette zigzag çizenlerin ömrü uzun olmadığını söyleyenler olsa da hem söyleyenlerin hem de uygulayanların ömrünün uzun olduğunu gördüm” dedi. “görüyorum ki bugün hala aynı kafalarda devam ediliyor sağ’da birlik böyle zihniyetlerle sağlanamaz” .

“CUMHURBAŞKANLIĞINDA BİR KADIN SİYASETİ DEĞİŞTİRİR”

Yerel Yönetimlerde aday olması için UBP ve DP tabanından kendisine bir takım telkinler geldiğini de ifade eden Özcafer, henüz parti içerisinde bu yönde kendisine bir konuşma yapılmadığını kaydetti. Öte yandan basında adının sıkça Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde aday olacağı yönündeki iddialara da yanıt veren Afet Özcafer, son dönemlerde kadınların Kıbrıs Türk siyasetinde önemli bir yer tutmaya başladığına işaret ederek toplumun kadınları daha etkin yerlerde görmek istemesinin sinyallerini aldığını ifade ederek demokratik bir toplumdan demokratik bir düzenden bahsedeceksek eğer siyasette kadınların ezber bozduğu bir dönem yaşandığını ve kadınların da bu tür önemli mevkilerde yer alması gerektiğine inanç belirtti. Özcafer, Cumhurbaşkanlığı gibi bir mevkide bir kadın olmasının siyasette değişimin başladığının sinyali olur diyerek yanıtladı.

Editör: TE Bilisim