Windsurfer - Rider kategorisinde Oğuz Şengezer üçüncülük ödülünü kazanırken KiteSurf Prorider kategorisinde Uğur Sayılır ve Erdoğan Kervanlı ilk 10’a girmeyi başardılar.

Kiteboard ve windsurfer dallarında dünyaca ünlü sporcuların katıldığı yarışta ülkemizi Kitesurf dalında Uğur Sayılır ile Erdoğan Kervanlı ve Windsurf dalında Oğuz Şengezer başarıyla temsil ettiler. Yedidalga Heaven Surfhouse, RRD Cyprus ve Aphrodite Airlines sponsorluğunda yarışmaya katılan sporcularımız Redbull Aegean Cross’a damgalarını vurdular.

Aegean Cross’ta, rüzgar ve dalgaların bazen sporcuların arkasında bazen de tam karşısında olması, yarışmanın adrenalini yükselten en önemli unsur. Böylesine yüksek bir tempoda, sporcularımız fiziksel yetenekleri kadar taktiksel yeteneklerinide de ön plana çıkararak yarışmada iz bırakmayı başardılar.

Red Bull Aegean Cross’a katılan sporcular arasında birçok rekora ve şampiyonluğa imza atmış isimler var. Bunlardan birisi de Red Bull sporcusu Björn Dunkerbeck. PWA Genel Dünya Şampiyonası’nı tam 12 kere kazanan ünlü windsurfer, aynı zamanda farklı kulvarlarda da 42 şampiyonluk kazandı.

Kadınlar kategorisindeyse İsviçreli Karin Jagi PWA yarışlarında şampiyonlukları ve önemli dereceleri olan sporcu, windsurf hız dünya eski rekorunun da(41.25 knot) sahibi.  
Editör: TE Bilisim