Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, LTB’nin kötü yönetim ve yasa tanımazlık nedeniyle battığını belirterek, göreve gelmeleri halinde adil ve şeffaf bir yönetim sözü verdi. Hüdaoğlu, temel felsefelerinin adil ve şeffaf bir yönetim, mali disiplin, gereksiz giderlerin sıfırlanması, gıda ve su güvenliği, çalışanların üretken bir şekilde çalıştırılması ve halkın hak ettiği hizmeti alması olduğunu belirtti.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sami Dayıoğlu ile birlikte bu sabah Toparlanıyoruz Hareketi olarak da bilinen Temiz Toplum Derneği’ni ziyaret ederek hareketin lideri Başkan Kudret Özersay ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile görüştü, görüş, düşünce ve projelerini anlattı.
Dr. Suphi Hüdaoğlu, yaklaşık 2 saat süren toplantıda ayrıca Toparlanıyoruz Hareketi gönüllülerinin yönelttiği soru ve görüşlere de yanıtlar verdi. Toparlanıyoruz TV adlı internet kanalından canlı yayınlanan sohbet toplantısına, vatandaşlar da görüş, düşünce ve soruları ile katkı koydu. Toplantının sonunda Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile Suphi Hüdaoğlu ‘Toplum Sözleşmesine’ de imza koydu.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, hareketin çalışmalarını takdirle izlediklerini söyledi. Ülkede yalnızca Lefkoşa sokaklarının değil, siyasetin temizlenmesi gerektiğini belirten Özyiğit, TDP olarak bu temizliğe LTB’den başlama düşüncesinde olduklarını ifade etti.
Hareketin ilkelerinin öteden beri TDP geleneği tarafından savunulan ilke ve düşünceler olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Ülkede siyaset kirletilmiştir, ancak önemli olan bu kirlilikten kim ne kadar sorumludur. Bizim bu kirlilikte sorumluluğumuz yoktur, nitekim hükümette görev aldığımız zamanlarda da icraatlarımızla bunu ispatladık. Başı dik, onuru ile asla eğilmeden dayatmalara da direnerek yola devam ettik” dedi.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Hüdaoğlu, ilkeli, düzgün, toplum yararına olan bir yönetim ve yolsuzluklara karşı mücadele eden hareketle paralel bir mücadele verdiklerini söyledi.
Geçmiş yönetimlerin tam aksine adil ve şeffaf olacaklarını, belediye meclis toplantılarının ilgili mevzuatta da yer aldığı gibi halka açık ve canlı yayınlanacağını söyleyen Hüdaoğlu, Haspolat’tan, Metehan’a, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nden Surlariçine kadar her bölgenin sorunları olduğunu belirtti ve bu bilinçle hazırlanan projeleri hakkında tek tek detaylı bilgiler verdi.
Geçmiş başkan ile yönetimin, Sayıştay Başkanlığı’nın bazı belgelere ulaşmasını engellediğini de belirten Hüdaoğlu, göreve geldikleri günden itibaren Savcılık ve Sayıştaya istediği her türlü dosya ve bilgiye ulaşma imkanını sağlayacaklarını belirtti ve mali disiplini sağlama konusunun öncelikleri arasında olduğunu yineledi.
Hüdaoğlu, “Öncelikli olarak idari ve mali disiplin sağlanacak. %25 dolaylarında olan tahsilatlar makul seviyeye çıkarılacak. LTB’de mafyalaşma son bulacak, yeni hizmet alımları olmayacak. İşe gelmeyenler durdurulacak, çalışanlar ise üretken bir şekilde çalışacak. Lefkoşa halkı ise hak ettiği hizmeti alacak. 13 aylık gibi kısa bir dönemde LTB’yi komadan normal servise alacağız” dedi.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim