Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Cihangir bölgesine inşaa edilen Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
 Sucuoğlu, engelli çocuklara yönelik olarak yapılan yatırımların her zaman destekçisi olduklarını söyleyerek, özel  gereksinimli çocuklara yönelik eğitim veren çok az sayıda kuruluş olduğunu belirtti.
 Sucuoğlu, son yıllarda özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımıza yönelik eğitim hizmetlerinin daha fazla  yaygınlaşması sonucunda özellikle özel eğitime gereksinim duyan çocukların sadece zihinsel engelli ya da otizmli  çocukların olmadığı, öğrenme güçlüğü, davranış bozukluğu ve konuşma sorunu olan çocukların da bu eğitimlerden  yararlanabileceğini vurguladı.




ADADA BİR İLK OLACAK

Sucuoğlu, Özel Eğitim Merkezi’nin adada bir ilk olacağını ve eğitim merkezinde 0 ile 15 yaş arası özel gereksinimli çocuklara yönelik hizmetler verileceğini söyledi.
Sucuoğlu, merkezin 300 öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteden olduğunu, alanında uzman eğitimciler ve terapistlerin çocukların öncelikli ihtiyaç ve gereksinimlerini göz önünde bulundurularak gelişimlerini destekleyici eğitimler verileceğini ifade etti.
Sucuoğlu, merkezde terapi odaları, aqua terapi uygulamaları için yüzme havuzu, oyun odaları, özel eğitim odaları gibi bir çok farklı alanlarda bire bir eğitim imkanı sunulacağını da dile getirdi.
Editör: TE Bilisim