Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Atan, 2022 yılının zorlu geçtiğini ancak 2023 yılının daha da zor geçeceğine vurgu yaparak, hayat pahalılığına karşı devletin önlem alması gerektiğini savundu.

Vergi dilimlerinin revize edilmesi gerektiğini aktaran Atan, çok kazanandan çok, az kazanandan az şeklinde adaletli bir vergi sisteminin getirilmesi gerektiğini belirtti ve ekledi, “Asgari ücret dolgun bir maaş gibi gözükmekte ama alım gücümüz her geçen gün eriyor. Ülkede denetim yok, kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar” diyerek market fiyatlarının, taşımacılık ücretlerinin ve ev kiralarının zamlandığının altını çizdi.

PANDEMİYİ ARAR OLDUK

Enflasyonun vatandaşın cebine ciddi oranda yansıdığını dile getiren Atan, “Neye zam gelecek tedirginiz” diyerek, ülkenin genelinde karamsarlık ve öngörüsüzlük hâkim olduğunu belirtti. Ülkenin genel sorunları yanında sağlıkta da yaşanan sıkıntılara değinen Atan, “İlaçların bulunamaması bir yana fahiş fiyatlar da ortada resmen pandemiyi arar olduk” dedi.

SİYASETE GÜVEN KALMADI

Devleti yönetenlerde bir belirsizlik havasının hakim olduğuna dikkat çeken Atan, mevcut hükümeti şu sözlerle eleştirdi, “Havalimanı açılacak dendi, açılmadı sürekli bir tarih erteleniyor. Devlet olmanın unsurlarını yerine getiremiyoruz. Erhan Arıklı’nın söylemlerine baktığımızda, hükümeti tehdit eder bir pozisyonda. Arıklı boomerang gibi önce atıyor sonra o söylediklerini yerine getirmiyor. Bu ortaklıktan huzursuzsan kabul eder çekilirsin. Söyleyip de yapılmayanlar nedeniyle siyasete de güven kalmıyor. Söyleyip de yapılmayanlar yüzünden halkın siyasete güveni kalmadı.”

Halkın derdinin seçimden öte geçim olduğunu mevcut koşullarda ise günü kurtarmaya çalıştıklarına dikkat çeken Atan, “ Sendikalar olarak tek derdimiz düşük gelirli vatandaşı ayakta tutmak” dedi.

Tekin Arhun ve Turgut Muslu tutuklu yargılanacak! Tekin Arhun ve Turgut Muslu tutuklu yargılanacak!

SUNİ GÜNDEM YARATARAK TEPKİ ÇEKİYORSUNUZ

Atan, Din İşleri Daire Başkanı Ahmet Ünsal’ın açıklamalarına da yer vererek, kendisini kınadığını sözlerine ekledi ve, “siz kim oluyorsunuz ki kadınlarımızla ilgili bu şekilde konuşabiliyorsunuz, burada kadın hakları savunucularının da tepki göstermeleri gerekiyor. Cumhurbaşkanı’nın ise bu kişiyi uyarması gerekirse görevden alması gerekir. Siz kim oluyorsunuz da kadınımız üzerinden bu sözleri sarf edebiliyorsunuz? Böyle söylemlerle insanları kışkırtıyor, bölüyorsunuz. Bu şekilde söylemlerle suni gündem yaratarak tepki çekmeye çalışıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi