Türkiye'nin ilk HD haber kanalı olarak 25 Nisan 2011'de yola çıkan A Haber, "anında haber" anlayışını benimseyerek kısa sürede zirveye ulaştı. Dinamik kadrosuyla; ses getiren özel haberlere, belgesellere ve gündem belirleyen programlara imza atan kanal, Türkiye'deki ve dünyadaki tüm gelişmeleri, dürüst ve tarafsız bir şekilde yansıtarak izleyenlerinin güvenini kazandı. A Haber, Türkiye'nin ve dünyanın birçok noktasındaki gelişmeleri canlı yayınlarla izleyenlerine aktardı. İlk kez A Haber'de yayımlanan ve büyük yankı uyandıran haberleri, dünya medyasına yön verdi. Kısa sürede rakip haber kanallarına fark atan A Haber, Aralık 2014, Ocak, Şubat ve Mart 2015'te "Tüm Kişiler Tüm Günde" en çok izlenen haber kanalı oldu.

"TV'DE YENİ DÖNEME ADIM ATILDI"
A Haber'in 4'üncü kuruluş yıl dönümü nedeniyle Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak bir kutlama mesajı yayımladı. Albayrak mesajında, 4 yıl önce Türk televizyonculuğunda yepyeni bir döneme adım atıldığını belirtti. A Haber'in cesur ve yenilikçi vizyonuyla televizyon dünyasında ayrıcalıklı bir yer edindiğine değinen Albayrak şöyle dedi: "İlk günden beri yeni Türkiye'nin önceliklerini ve hassasiyetlerini yayınlarına taşıyarak, halkımızın doğru haber alma hakkını sonuna kadar savundu.

“KIBRIS’TA DA ZİRVEDEYİZ”
Öte yandan ATV/ A HABER Kıbrıs Temsilcisi Emre Diner ise yaptığı açıklamada, A haber’in Türkiye’de sürekli ilklere imza atan bir haber kanalı olduğuna değinerek şunları kaydetti: “ Kıbrıs’ta da ofisimiz bulunmaktadır. Bu da Kıbrıs’ı önemsediğimizi göstermektir. Bizi takip edin haberiniz olsun anlayışı ile tüm dünyada network ağına sahip bir kanal olduğumuz için Kıbrıs’taki gelişmeleri de Türk halkına tarafsız ve en doğru şekilde aktarmayı sürdüreceğiz. Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta da haber anlayışı ve özel röportajlarla zirveye oturmaya başladı. Kıbrıs Türk halkının geleneğini, kültürünü dünya ile bütünleştirmek için yaptığımız yayınlara devam edeceğiz. Başta Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Sayın Serhat Albayrak’a böylesi güçlü bir kanalı hayata kazandırdığı için kendisine teşekkür etmeyi bir borç biliriz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim