Festivalin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı.

Festivale, Cumhurbaşkanı Eroğlu yanında ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Esentepe Belediye Başkan Vekili Cumali Engin, Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, bazı bölge milletvekilleriyle Esentepeliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, festival etkinlikleri kapsamında eski Esentepe Belediye Başkanı merhum Erdal Barut için hazırlanan anı defterini de imzaladı.

Festival, ulu önder Atatürk, şehitler ve Erdal Barut anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı ve ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Zerdali Festivali’nin açılış konuşmalarını Esentepe Belediye Başkan Vekili Cumali Engin, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı.

Konuşmaların ardından ise Esentepe Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırladığı skeç sunuldu. Bunu Bensu Soyluoğlu’nun seslendirdiği parçalar izledi.

Gecede, Gençlik Dairesi Vadili Gençlik Merkezi Masterler B, Esentepe Belediyesi, Sakarya Karasu Belediyesi ve Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Halk Dansları Ekiplerinin gösterileri ve Demoda grubunun konseri yer aldı.

Konserler, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, 1 Haziran’da düzenlenecek Karadeniz Gecesi’yle sona erecek.

ENGİN: “BURUĞUZ”

Açılışta konuşan Esentepe Belediye Başkan Vekili Cumali Engin, Erdal Barut’un zamansız vefatı nedeniyle festivali bu yıl buruk kutlamakta olduklarını belirterek, 5 gün sürecek festivale katkı koyan herkese teşekkür etti.

GENCAY EROĞLU: “GELİŞTİRİLEREK DEVAM ETTİRİLMELİ”

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, festivalin mimarı olan Erdal Barut’un her zaman bölge halkının refah, mutluluk, bölgenin gelişim ve tanıtımı için uğraş verdiğini anımsatarak, yeni seçilecek belediye başkanın merhum Barut’un başlattığı festivali daha da geliştirerek devam ettirmesini istedi.

İSPİROĞLU: “KATKIYA HAZIRIZ”

Sakarya Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da yaptığı konuşmada, festivalde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Esentepe Belediyesi ile halkına her zaman katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

İspiroğlu, yaşamını yitiren Esentepe Belediye Başkanı Erdal Barut’a rahmet diledi.

EROĞLU: “TOPLUMLAR VARLIĞINI KÜLTÜR VE GELENEKLERİNİ YAŞATARAK DEVAM ETTİREBİLİR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, 7’nci Esentepe Zerdali Festivali’nin Belediye Başkanı Erdal Barut’un zamansız vefatı nedeniyle buruk kutlandığını belirterek, onun çalışkanlığı ve sevecenliğiyle herkesin gönlünde taht kuran biri olduğunu anımsattı.

Toplumların varlığını, kültür ve geleneklerini yaşatarak devam ettirebileceğine işaret eden Eroğlu, bu amaçla düzenlenen bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını vurguladı.

KKTC’nin dört bir yanında düzenlenen festivallerin, kültürün yaşatılmasına ve bölgesel ürünlerin tanıtılmasına katkı sağladığını de ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, festivallerin ana amaçlarından birinin de toplumsal kaynaşmayı sağlamak olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim