Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, milli davaya gerek mücadele saflarında gerekse yazar, düşünür olarak katkı koymuş 79 kişiye düzenlenen törenle anı madalyonu takdim etti.

Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan törene, 39’uncu Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, bazı Güzelyurt milletvekilleri, 49’uncu Piyade Alay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından söz alan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Güzelyurt Şube Başkanı Alçın Volkan, Baf Direnişi hakkında bilgiler vererek, zor şartlarda verilen mücadeleye rağmen BafSancağı’nın korunduğunu anlattı.

Törende daha sonra Fikri Orakçıoğlu Tombul, ‘Sizi Unutmayacağız’ adlı şiiri okudu ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora bir konuşma yaptı.

Bora, zor şartlarda mücadele etmiş kişilerin bu madalyonlarla onurlandırıldığını belirterek, dernek olarak madalyon takdimini sürdüreceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türklerinin 1963’ten 1974 yılına kadar tüm cephelerde Rum zulmüne teslim olmamak için direndiğini anlatan Bora, 1974’te barış için adım atıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından 79 kişiye madalyon takdimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim