Harutoğlu, “Sağlık Haftası” nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bu hafta yapılan etkinliklerle sağlık bilgisi ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaştırılması olduğunu söyledi.

Hafta boyunca insan sağlığı konusunda farkındalık yaratmak, toplumun dikkatini çekmek için sosyal medyada duyurular, programlar yapıldığını, kurumlar tarafından bilimsel seminerler düzenlendiğini, değişik alanlardaki sağlık profesyonellerinin görüşlerinin alındığını belirten Harutoğlu, sağlık hizmetinin tam anlamıyla sunulması için kapsamlı bir ekip çalışması gerektiğini vurguladı.

2014 yılının ana temasının vektörle bulaşan hastalıklar olarak belirlendiğine işaret eden Harutoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü, bu yılki Dünya Sağlık Haftası’nda sivrisinek, sinek, kene, su salyangozu ve diğer taşıyıcılarla bulaşan hastalıkların önlenmesine odaklanmaktadır” dedi.

Harutoğlu, sağlık hizmetlerinin sadece hasta insanları iyileştirmeyle sınırlı olmayıp, hasta olmadan yaşamak için gerekli önlemlerin neler olduğunu da araştırdığına işaret ederek, sağlığın korunması, hastalıkların önlenmesi için verilen hizmetler ile yapılan düzenlemelerin koruyucu sağlık hizmetleri grubuna girdiğini vurguladı.

Hülya Harutoğlu, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 12 bölümle farklı alanlarda sağlık profesyoneli yetiştirirken “Sağlıklı Yaşam” sosyal sorumluluk projesi kapsamında koruyucu sağlık ve rehabilitasyon hizmetleri verdiğini kaydetti.

Harutoğlu, geniş bir akademik kadroyla eğitim ve öğretimin yanında, toplumun pek çok kesimine koruyucu ve tedavi edici hizmet sunduklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim