Ozanköy Pekmez Festivali, Cuma günü başlıyor. 3 gün sürecek festival, bu yıl da harnup ve pekmez üretimini teşvik ve turizme katkı amacıyla çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Girne Belediyesi ile Ozanköy Muhtarlığı’nın Ozanköy’ün turistik tanıtımına katkı yapma, harnup üretiminin devamını sağlama ve pekmez tüketimini teşvik amacıyla köy meydanında bu yıl 5’incisini düzenleyeceği festival, basın toplantısıyla tanıtıldı.

Ozanköy Spor Kulübü’nde yer alan toplantıya, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, bazı belediye meclis üyesi ve organizasyon komitesi başkan ve üyeleri katıldı.

Toplantıda, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun ve Festival Komitesi Başkanı Sevgül Yanaroğlu tarafından festival hakkında bilgi sunuldu.

23 Ağustos Cuma akşamı saat 19.00’da açılış konuşmaları, standların gezilmesi ve pekmez şırası ikramıyla başlayacak 5’inci Ozanköy Pekmez Festivali, bu yıl yine çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Festival, 25 Ağustos’ta yerli müzik grubu Aşka Özlem’in saat 21.00’de köy meydanında vereceği final konseriyle sona erecek.

AYGIN: “UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMA...”

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın yaptığı konuşmada, belediyenin Ozanköy Muhtarlığı ile düzenlediği Ozanköy Pekmez Festival’nin; ülke kültürü, geleneği, tarihi ve toplumsal yaşamında önemli yeri olan unutulmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkma ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak adına yapıldığını söyledi.

Aygın, bu yıl festivalin 5’incisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu yılki festivalde her yıl olduğu gibi yerli sanatçı ve müzik gruplarına destek olmaya çalışacaklarını kaydeden Aygın, festivalin organizasyonuna katkıda bulunan meclis üyeleri, festival organizasyon komitesi, Ozanköy Muhtarlığı ve köy halkına teşekkürlerini sundu.

UZUN: “AMAÇ ÜRETİM VE TANITIM”

Ozanköy Muhtarı Mustafa Uzun, eski adı “Kazafana” olarak bilenen Ozanköy’ün geçmişte pekmeziyle tanındığını belirterek, belediye ile birlikte bu yıl 5’incisini düzenlemeye hazırlandıkları festivalde, bu değerli ürünün üretilmesinin devamını sağlama yanında köyün turistik tanıtımını da yapmaya çalışacaklarını söyledi.

Muhtar Uzun, festivalin gerçekleştirilmesine katkı koyacak olan başta Girne Belediyesi olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.

YANAROĞLU

Festival Komitesi Başkanı Sevgül Yanaroğlu da konuşmasında, festivalle köye özgü eski gelenek ve göreneklerin yaşatılacak olmasının önemine işaret ederek, festivali 5’inci kez düzenlemelerinin mutluluk verici olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim