Savaş Bozat, “Kadri Fellahoğlu göreve geleli 4 ay oldu ancak belediyenin durumu ortadadır. Sıfıra sıfır elde var sıfır” iddiasında bulundu.

Bozat, Belediye Meclisi’nin 3 Eylül’de gerçekleştirilecek toplantısının gündeminde iki aylık geriye dönük maaşların ödenmesinin olduğunu söyledi. Savaş Bozat, “Toplantıda olumlu bir karar ve tarih çıkmaza Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin istifalarını talep ederiz. Bu şartlarda çalışmak köleliktir” şeklinde konuştu.

BES Başkanı Savaş Bozat, sendika üyelerine yönelik düzenlenen eğitim çalışması öncesinde bir basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nda (KTAMS) yapılan eğitim çalışmasında ve basın toplantısında sendikanın yönetim kurulu üyeleri ile üyeler hazır bulundu.

Bozat, LTB’deki son gelişmelerle ilgili basına bilgi verdi.

Bu arada, bir belediye çalışanı, “Emekçiyiz, emek ettik, ekmek parası nerde, hala daha sürünüyoruz, anahtar sizdeydi çözüm nerde” yazılı sloganları astığı beyaz bir gömleği basın toplantısının gerçekleştiği alana getirdi.

LTB’DEN MALİYE BAKANLIĞINA GÖNDERİLEN RESMİ YAZI

Savaş Bozat, Belediye Meclisi’nin aldığı bir kararın Lefkoşa Belediye Başkanı Fellahoğlu’nun imzası ile Maliye Bakanlığı’na iletildiğini de belirtti ve konuyla ilgili bilgi ve görüşlerini aktardı.

Devlet katkı payının, reddedilen temlik yöntemiyle veya çeşitli şekillerde LTB’nin hesapları dışında başka hesaplara yönlendirildiğin savunan Bozat, reddedilen 7 temlikle ilgili ayrıntılar ileri sürdü. Savaş Bozat Maliye Bakanlığı’ndan konuyla ilgili henüz bir cevap alınmadığı söyledi.

“50 MİLYON TL BORÇLANMA İŞLEMLERİ DÜZGÜN ŞEKİLDE YAPILMADI”

LTB’nin 2013 yılı bütçesiyle ilgili konuşan Bozat, “Bugün itibarı ile ne belediye meclis kararına cevap verilmiş ne de ikinci alternatif olan 50 milyon TL borçlanma işlemleri düzgün şekilde yapılıştır. LTB’nin bankalara olan borçları bankalarla yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucu 18 milyon TL’ye indirilmiştir ancak ne yazık ki 36 ayda taksitlerin ödenmesine hemen başlanacağı kararı alınmıştır” dedi.

Geçmişte Çangar limitede yasadışı borçlanmalar yapıldığını öne süren Bozat, “Bu yasa dışı icraatları yapan belediyenin eski başkanı şu an sorgulanmamaktadır. Peki 10 milyon Sterlin borçlanmayı yasal olmayan yollardan belediyeye ödenmesine göz yuman bakanlar kurulu kararları ne kadar adildir” dedi.

Söz konusu olayların Sayıştaylığın bilgisinde olduğunu belirten Bozat, şunları savundu:

“LTB hesaplarını 2 yıl boyunca denetlemelerine rağmen, son 4 aydır hala daha bir rapor çıkaramamış, ara rapor talebimiz de reddedilmiştir.

Bu gerçekler ışığında emeğini acımadan harcayan işyerine belediye başkanlarından daha çok sahip çıkan üyelerimiz insanlık dışı bir ortamda yaşamaya çalışmaktadır.

Erken seçimle gelen ve olumlu adımlarına destek garantisi verdiğimiz Kadri Fellahoğlu alınan kararlara saygılı davranmamakta, çalışanın kazandığı güvenini her geçen gün kaybetmektedir.” 
Editör: TE Bilisim