Merhum Öztan Özatay anısına bu yıl 5’incisi düzenlenen Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğraflardan oluşturulan sergi açıldı.

Lefkoşa AKM’de yer alan 5. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaparken, dereceye girenlere de ödülleri takdim edildi.

Serginin açılışında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yanında, Maliye Bakanı Ersin Tatar, UBP Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, CTP-BG Lefkoşa Milletvekili, LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Özatay ailesi ve fotoğraf severler hazır bulundu.

Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Organizatörü Buket Özatay, açılış öncesi yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan herkesin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na makbuz karşılığı 10 TL bağışta bulunduğunu ifade ederek, katılımcılardan toplanan bağış çekini Vakıf Başkanı Nüket Gündüz’e sundu.

Özatay, sergide yer alan fotoğrafların satışının da yapılacağını belirterek, fotoğrafların üzerinde yazan ücretlerin yarısının fotoğraf sahibine diğer yarısının ise yine Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlanacağını söyledi. 

Özatay, renkli, siyah beyaz çocuk ve doğa manzara olmak üzere üç dalda düzenlenen yarışmaya 93 fotoğraf sanatçısının 703 fotoğraf ile katıldığını belirterek, bugün bu eserler arasından sergilenmeye layık bulunan fotoğraflarla sergi düzenlendiğini kaydetti.

Serginin Haziran ayında Türkiye’de, sponsor bulunması halinde de Avrupa’da sergilenmesi çalışmalarının bulunduğunu anlatan Özatay, sergiye katılan ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, yarışmanın ülkedeki fotoğraf sanatına büyük katkısı olduğuna dikkat çekerek, Özatay ailesini kutladı.

Eroğlu, yarışmadan elde edilen gelire bir hayır kurumunun ortak edilmesinin çok büyük bir önem taşıdığına vurgu yaparak, bu konuda da katılımcıları ve yarışma organizatörlerini tebrik etti.

Ülkede birçok hayır kurumunun bulunduğunu ve bu kurumların bağışlarla ayakta durduğunu ifade eden Eroğlu, ancak kanser hastalığı denince ve içerisine bir de çocuk girince yardımların çok daha büyük önem kazandığını, çünkü ucunda ölüm olan bu hastalığı özellikle çocuklarda duymanın çok üzücü olduğuna dikkat çekti.

Eroğlu, yapılan bu yardımların vakfa fayda sağladığına inanç belirterek, bu tip yarışmaların sponsorların da katkılarıyla devamını diledi.

Maliye Bakanı Ersin Tatar da, fotoğraf yarışmasının internet üzerinden dünyaya açıldığını ve KKTC’nin ve güzelliklerinin dünyaya tanıtıldığını ifade ederek, bu tip etkinliklerin sponsor destekleriyle cesaretlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli de, Öztan Özatay’ın anısının yaşatılması ve fotoğraf sanatına katkı koymak adına düzenlenen yarışmanın çok daha uzun yıllar devamını temenni ederek, yarışmayı ülkenin “en seçkin” yarışması olarak niteledi.

Kemal Saraçoğlu Vakfı Başkanı Nüket Gündüz de, vakfa yapılan yardımdan dolayı teşekkür ederek, vakfın yaptığı çalışmalar ve yardımlar hakkında detaylı bilgi verdi.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girenlere ödül ve katılım plaketleri verilirken, yarışmaya destek veren sponsor ve kişilere de teşekkür plaketi sunuldu.

Editör: TE Bilisim