Lapta Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ve Hisarköy Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen 5. Hisarköy Orkide Festivali başladı.

Açılışı saat 14:00’de TC Büyükelçisi Halil İbrahim Akça tarafından yapılan, geleneksel el sanatı ürünleri, bölgeye özgü ürünler, ev yapımı yiyecek içeceklerin satışının yapılacağı, kitap stantlarının bulunduğu festival yarın da devam edecek. Festival kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi Resim iş Öğretmenliği Bölümü’nün Orkideler Resim sergisi de açıldı.

Festivalin açılışına TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yla birlikte, 39. Tümen Komutanı Tümgeneral Sadık Piyade, Milletvekilleri İzlem Gürçağ ile Zorlu Töre, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ve Girne Kaymakamı Mehmet Evergil katıldı.

Açılışta Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça birer konuşma yaptı. Ardından halk dansları gösterileri sunuldu ve YDÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri ile SOS Konseri yer aldı.

ŞEMİ

Açılışta konuşan Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, festivalin amacının Kıbrıs’ta ve köylerinde pek çok türü yetişen ve bazıları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan orkideler için farkındalık yaratmak, çevreye ve doğaya kaşı duyarlı olmak ve köyün kültürel tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da konuşmasında, festivalin orkidelerin korunması bilincinin yerleştirilmesi ve kültürel zenginliklerinin yaşama kazandırılması bakımından önemli olduğunu kaydetti. Namsoy, bölge halkının, ürünleri, sanat becerileri ve aktiviteleri ile festivale katılarak zenginlikler yaratmasının yörede sosyal kaynaşma ortamı yarattığını ve KKTC turizmine katkı sağladığını dile getirdi.

Namsoy, muhtarlığın organizasyonuyla bugün orkide yürüyüş gezisi düzenlendiğini de dile getirerek, yarın saat 11:00’de yine orkide yürüyüş gezisi düzenleneceğini ve Kuzey Kıbrıs’ta yetişen 32 orkide türünün 17 tanesinin Hisarköy’de tanıtımının ve yerinde görülmesinin sağlanacağını anlattı.

AKÇA

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da konuşmasında, “Ne güzel düşündünüz de bu güzel bahar gününde böyle güzel bir festival hazırladınız” dedi ve emeği geçen herkesi kutladı.

Akça, Lapta Belediye Başkanı Namsoy’un yerinde hizmet sunan bir başkan olduğunu da kaydetti ve onu tebrik etti.
Festivallerin kendisi için köyleri ziyaret etmek için güzel bir vesile olduğunu ifade eden Akça, Namsoy ile köylerin ihtiyaçları ve üretilen projeler hususunda işbirliği içerisinde çalıştıklarını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim