KKTC genelinde trafiğe açık tüm yollarda, yaz/kış dahil kamu mesai saatlerine göre ağır vasıtalar için düzenleme yapıldı.  Buna göre, mesai başlangıcının bir saat öncesi ile yarım saat sonrasına kadar; mesai bitiminin de yarım saat öncesi ile bir saat sonrasına kadar 5 bin kg ve üzerindeki ağırlıkta olan kamyonların seyrüseferleri ve trafikte bulunmaları bugünden itibaren yasaklandı.

Ayrıca ilk kez A,B,C kategorisi ehliyetine başvuranların ehliyetlendirilmeleri gözden geçirilerek yeniden düzenleme yapılacağı duyuruldu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Dün sabah saatlerinde Safa Güngör (E-25) yönetimindeki birleştirilmiş tır araç ile taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel (E-57), yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpışması ve 3 vatandaşımızın  ölümü  7 vatandaşımızın yaralanması olayını araştırıp gerekli çalışmaların yapılması için  Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatıyla ilgili bakanlıklar görevlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Açıklama şöyle devam etti:

“Bu çerçevede, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığının kısa sürede yaptığı çalışmalar neticesinde Fasıl 83, Umumi Yolları Koruma Yasası’nın 4. maddesinin Karayolları Dairesi Müdürü’ne verdiği yetkiye dayanarak yol güvenliği ve kamu düzeni bakımından gerekli olduğundan bugünden itibaren, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde trafiğe açık tüm yollarda kamu yaz ve kış mesaisinde geçerli olmak üzere, mesai başlangıcının bir saat öncesi ile yarım saat sonrasına kadar ve mesai bitiminin yarım saat öncesi ile bir saat sonrasına kadar 5000 Kg. ve üzeri ağırlıkta olan kamyonların seyrüseferleri ve trafikte bulunmaları yasaklanmıştır.

İlk kez Ağır Vasıta Ehliyeti’ne başvuranların ehliyetlendirilmeleri gözden geçirilerek yeniden düzenleme yapılacaktır.    

Konuya ilişkin çalışmalar devam etmekte olup, sonuçlandıkça kamuoyunun bilgisine getirilecektir.

Hükümet olarak sorumluluğunun bilinciyle hareket ederken, elim trafik kazasını siyasi amaçlarına kullanma adına insanlarımızı, acılı ailelerimizi ve hele de gençlerimizi istismar etmeye çalışanları sağduyuya davet ederiz.”      

Editör: TE Bilisim