İki ayaktan oluşan ve ilk ayağı dün slalom yarışıyla koşulan 4. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi’nin 2. ayağının startı Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından verildi.

Rallinin startı Dışişleri Bakanlığı önünden verilirken, güzergah boyunca Lefke’den de geçilerek Girne Onar Tatil Köyü’nde son bulacak.

AŞIK

Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü Başkanı Semavi Aşık start öncesi yaptığı konuşmada, her yıl rallinin üzerine artı değerler katarak yoluna devam ettiğini ve bu yıl ilk kez Ortopedik Özürlüler Derneği ve engelliler için düzenlenmiş araçlarıyla rallinin daha da renklendiğini bildirdi.

Aşık, engellilerin de 4 ekiple katıldığı rallide ayrıca, Türkiye, Kosova, Galler, İskoçya, Ukrayna ve Rusya’dan da katılım olduğunu, belirterek katılanlara ve organizasyon sponsoru Kuzey Kıbrıs Turkcell’e teşekkür etti.

HAREZİ

Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi de, organizasyonda bulunmaktan gurur duyduklarını ve daveti alır almaz büyük bir heyecanla katılmak istediklerini belirtti.

İki Otomobil Kulübü arasında bir de kardeşlik protokolü imzalanacağını söyleyen Harezi, bu protokolde sporun her şeyden önce geldiğini ve barışa yapacağı katkının da vurgulanacağını ifade etti.

KARAATMACA

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, tüm katılımcılara ve ilgili bakanlıklara teşekkür ederek, organizasyonun, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları coşkusunu katlayacağını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu ülkeden kazandığını 15 yıldır topluma fayda sağlamak adına harcadığını ifade eden Kararatmaca, bu ve benzeri organizasyonlarda yer almaktan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. 
Editör: TE Bilisim