Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “4. Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması”nda ikişer dalda ödül kazandı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, “Sanayi, Sürdürülebilir Ekonomi, Çevre” kategorisinde yönetmenliğini DAÜ Radyo - Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Evren Tunçdöken’in yaptığı “Simbiyoz” isimli film ödüle layık görülerek, 5 bin TL’lik para ödülü aldı.

Birincilik ödülünün verilmediği “İklim Değişikliği, Hava ve Su” kategorisinde ise, yönetmenliğini DAÜ İletişim Fakültesi’nde araştırma görevlisi ve doktora öğrencisi olan Mert Yusuf Özlük’ün yaptığı “Sera” adlı film ikinci oldu ve 2 bin 500 TL’lik para ödülü kazandı.

UKÜ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) de, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen “4. Ulusal Yeşil Kamera Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması”ndan iki ödül kazandı.

UKÜ’den verilen bilgiye göre, UKÜ Reklâmcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa hazırladığı, yönetmenliğini Abdurrahim Topal’ın yaptığı “O’nun Dünyası” isimli film “Tehlikeli atıklar, Atık yağlar, Özel Atıklar” kategorisinde 3’üncülük kazandı.

Filmin afişi de “En İyi Afiş Tasarımı”nda 3’üncülüğe layık görüldü.

BÜYÜK ÖDÜL 30 BİN TL’YDİ…

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs olmak üzere 64 ayrı üniversiteden 170 filmin katıldığı yarışmanın 30 bin TL’lik büyük ödülünü Kültür Üniversitesi’nden bir öğrenci kazandı.

Jüri Başkanlığını Ediz Hun’un yaptığı yarışmada 5 kategoride 14 film ödüle layık görüldü.

Editör: TE Bilisim