Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından düzenlenen 4’üncü Lefkoşa Müzik Günleri, 15 Mart Cuma günü başlıyor. Müzik Günleri, 9 Nisan’a kadar devam edecek.

Her hafta farklı bir konserin yer alacağı etkinliklerin her biri başka bir kurum yararına gerçekleştirilecek.

LTB yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında 4’üncü Lefkoşa Müzik Günleri, hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ve LTB Kültür Sanat Şubesi Sorumlusu Can Sözer, BES Başkanı Savaş Bozat ve LTB Müdürü Mehmet Çakmak birer konuşma yaptı.

SÖZER

LTB Kültür Sanat Şubesi Sorumlusu Can Sözer, Kültür ve sanat etkinliklerinde sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdikleri işbirliklerinin, hem etkinliklerin yaygınlaşmasına, hem de devamlılığın sağlanmasına katkı koyduğunu söyledi.

LTB’nin kültür ve sanat şubesinin ve orkestranın yasalardan ve sosyal sorumluluklardan gelen görev ve yetkiler doğrultusunda hareket ettiğini belirten Sözer, kent halkının kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, çeşitli hizmetler sunma bilinciyle hareket ettiklerini ve belediyenin bilinen tüm olumsuzlukları içerisinde dahi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sözer, her etkinliğin bir örgüt yararına yapılacağını ve bu etkinlikler için LTB’den hiç mali kaynak almadıklarını kaydederek, katkı koyan herkese teşekkür etti.

ERSOY

LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, genelde ülkenin özelde Lefkoşa’nın zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğine işaret ederek, 7 Nisan’da Lefkoşa daha yaşanılır bir kent olsun diye seçim yapılacağını ve yeni bir süreç başlayacağını söyledi.

LTB’nin çözümlenmesi gereken bir dizi sorunu olduğunu ve LTB çalışanları olarak belediyeyi ayağa kaldırmak için birlikte çalışılması talebinde bulunduklarını dile getiren Ersoy, bu tür sıkıntılı durumlarda katılımcılık ruhunun çok önemli olduğunu ve sosyal ve kültürel etkinliklerin bu katılımcılık ruhunu arttırdığını belirtti.

Ersoy, çağdaş belediyecilik anlayışıyla faaliyet göstermek için uğraş verdiklerini kaydederek, bu amaçla sanata katkı yapmak için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

BOZAT

BES Başkanı Savaş Bozat ise, 7 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimlerde aday olanlardan hiçbirinin sorunları nasıl çözeceğiyle ilgili net somut açıklama yapmadığını belirterek, belediyenin bugünkü zor durumuna sebep olanların yargı önüne çıkması gerektiğini kaydetti.

LTB Çalışanlarının sosyal haklarını alamaması nedeniyle yargıya başvurduklarını ve 7 Nisan’dan önce sorumluların yaptıklarıyla yüzleşmek zorunda kalacaklarını umduklarını anlatan Bozat, artık yetkililere ve verdikleri sözlere güvenlerinin kalmadığını, bu nedenle tarihte ilk kez LTB’yle ilgili yargıya başvurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

ÇAKMAK

LTB Müdürü Mehmet Çakmak ise, sanatın ve müziğin kültürün gıdası olduğunu belirterek, LTB’deki kültür sanat dallarını geliştirmek için yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kültür Saray’ının yapımının tamamlanmasının da kendilerini mutlu edeceğini belirten Çakmak,  her zaman LTB personeliyle hareket etmeye hazır olduklarını kaydetti.

PROGRAM

Müzik Günleri etkinlikleri 15 Mart Cuma günü Yakın Doğu AKKM’de Can Sözer yönetimindeki Gönül Şarkıları Konseriyle başlayacak.

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Yararına, saat 20.30’da başlayacak gecede solist olarak Bahar Gökhan görev alacak.

21 Mart Perşembe akşamı Görmezler Derneği Yararına Lefkoşa AKM’de saat 20.30’da Dostlar Konseri yer alacak.

28 Mart Perşembe akşamı ise, AKM’de saat 20.30’da SOS Çocukköyü yararına, Anadoludan Ezgiler Konseri ve 9 Nisan Salı akşamı ise yine Lefkoşa AKM’de saat 20.30’da Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı yararına Oda Orkestrası Konseri olacak.

Editör: TE Bilisim