İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği “İstanbul Seramik Sanat Günleri”, yarın saat 16.00’da İBB Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde başlıyor.

Küratörlüğünü Duygu Bağlan’ın üstlendiği ve 314 katılımcının bine yakın çalışmasının sergileneceği etkinliğe KKTC’den Vedia Okutan, Eser Keçeci Malyalı, Nergül Gezer Dündar ve Ayhatun Ateşin de katılıyor.

Sanatçı Ayhatun Ateşin’in TAK’a verdiği bilgiye göre, Anadolu kültürünün ve sanat tarihinin en renkli unsurları arasında yer alan seramiğin tüm yönleriyle sergileneceği “4. İstanbul Seramik Sanat Günleri”, 8 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek.

Ateşin, etkinlikte yer alacak “Arkaik Gülümseme” ismini verdiği yerleştirme sanatının, Kıbrıs’tan kaçırılan ve yurt dışına götürülen eserlerin kopyalarını üreterek yaptıkları farkındalığı anlattığını kaydetti.

Bu çalışmasıyla, bir ülkenin kültürel mirasının ait oldukları topraklarda korunması gerektiğine dikkat çektiğini belirten Ateşin, çalışmasının “Alahia Yeniden Doğuyor” hikayesini anlatan kısa filmle de desteklendiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim