NAMIK KEMAL LİSESİ’NDE BİRİNCİ OLMANIN HEYECAN VE MUTLULUĞU YAŞANIYOR




Namık Kemal Lisesi (NKL) Müzik Öğretmeni Kürşat Öztürk’ün hayali, Telsim’in KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliğinde düzenlediği “Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması” sayesinde 31 yıl sonra gerçek oldu.

Türkiye’de 1982 yılında yaplan Orkestralararası Müzik Yarışması’na NKL öğrencisi olarak katılan ve birinci olan Kürşat Öztürk, şimdi aynı heyecanı öğrencileriyle yaşayacak.

KKTC genelindeki 17 liseden 19 grubun katılımıyla yapılan “Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması”nda birinci olan Namık Kemal Lisesi’nin öğrencileri, aynı zamanda öğretmenlerinin bir hayalini de gerçekleştirdi.

Jüri üyeliğini, sanatçısı Ayşen, piyanist, besteci Burçin Büke, tiyatrocu Metin Uca, gazeteci-yazar, müzisyen Kürşat Başar ile söz yazarı ve müzik prodüktörü Zeynep Talu’nun yaptığı yarışma, “en iyi orkestra”, “en iyi kız solist”, “en iyi erkek solist”, “en iyi sahne performansı” ve “en iyi enstrüman” dallarında yapıldı.

Namık Kemal Lisesi, yarışmanın en büyük ödülü olan “en iyi orkestra” dalında birincisi gelerek, 27 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Vodafone Freezone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde KKTC’yi temsil etme hakkı kazandı.

HAYALİ GERÇEK OLDU

1982 yılında Namık Kemal Lisesi’nde öğrenci iken Türkiye Orkestralararası Müzik Yarışması’na katılarak hem okulunu hem de ülkesini temsil eden Namık Kemal Lisesi Müzik Öğretmeni Kürşat Öztürk, hayalinin, yarışmayı kazanarak, emekli olmadan önce, Türkiye’deki yarışmanın finaline katılarak bu kez öğrencileri ile aynı heyecanı yaşamak olduğunu söylemişti.

Türkiye’de 1982 yılında düzenlenen liselerarası orkestra yarışmasına katılan Namık Kemal Lisesi orkestrasında bas gitar çaldığını anımsatan Öztürk, “Yıllar önce öğrenci olarak katıldığım finallere bu kez öğrencilerimle katılmak istiyorum. İnşallah olur. Müziğimizi en iyi şekilde sergileyeceğiz. Gençlere kötü alışkanlıklar değil, iyi alışkanlıklar aşılamak istiyoruz” demişti.

Yarışmada, daha önce öğrencisi olan bazı öğretmenlerle rakip olan Kürşat hocanın orkestrası, “Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması”nda birinci geldi. Hayali gerçek olan Kürşat hoca, sonuçlar açıklandığında çok duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. Öğrencileri, öğretmenlerini omuzlarının üzerine alarak tezahurat yaptı.

Kürşat hocanın öğrencileri, başarılarını hocalarını borçlu olduklarını ve “Vodafone Freezone 16. Liselerarası Müzik Yarışması”nın finalinde okullarını ve KKTC’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini belirtiyor.

Kürşat Öztürk: “Duygularım anlatılır gibi değil...”

Yarışma sonunda, öğrencileriyle beraber düşüncelerini aktaran Kürşat Öztürk, yarışma anında Türiye’de finale katıldığı öğrencilik anılarının gözünün önüne geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Duygularım anlatılır gibi değil, o yılları tekrar yaşadım. Türkiye Orkestralarası Müzik Yarışması’na öğrenci olarak katılmıştım ve birinci gelmiştim, sanki o günlere gittim. O duyguları tekrar yaşadım. Öncelikle şunu söyleyeyim, Telsim’e çok teşekkür ederim, bize bu zevki yaşattıkları için. Öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. İnandık, çok çalıştık, uğraştık ve sonunda başardık. Okulumuzu ve ülkemizi İstanbul’da Vodafone Freezone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nda temsil edeceğimizden dolayı çok mutluyuz.”

Öğrenciler çok mutlu

NKL öğrencileri de Telsim Freezone 1. Liselerarası Müzik Yarışması’nda birinci olmaının heyecan ve mutluluğunu yaşıyor. Okullarını ve KKTC’yi Vodafone Freezone 16. Liselerarası Müzik Yarışması’nın finalinde temsil etmenin kendileri için büyük gurur olduğunu vurgulayan öğrenciler, duygularını şöyle aktardı:

Mehmet Kalaç: “Türkiye’deki yarışmada yer alacağımız için çok heyecanlı ve çok mutluyuz. Bizi birinciliğe götürdüğü ve bize böyle destek verdiği için hocamıza çok teşekkür ederim.”

Derin Galip:
“Duygularımı anlatamam, çünkü çok mutlu oldum. Böyle bir orkestra ile Türkiye’ye gidip ülkemizi temsil etmek çok büyük bir onurdur. Telsim’e bu yarışmayı düzenlediğinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Halil Atarkan:
“Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ülkemizi Türkiye’de şerefle temsil edeceğiz. Ama hocamız olmasa bunlar olamazdı, onun sayesinde buralardayız, hocamıza çok teşekkür ederiz.”

Günay Olkan:
”Hocamızın sayesinde başarılı olduk. Okulumuzu ve ülkemizi Türkiye’de temsil edeceğimiz için çok mutluyum. Çok heyecanlıyız, bu heyecan bitmez. Umarım İstanbul’da da iyi bir derece alırız.”

Özgül Aykan: “Öncelikle bu yarışmayı düzenleyen Telsim ve emeği geçen herkese ve de hocamız Kürşat Öztürk’e çok teşekkür ederim. KKTC’yi ve okulumuzu Türkiye’de temsil etmek çok başka bir duygu, bu duygu anlatılmaz, yaşanır.”

Ayşe Sancak:
“Bu başarımızın mimarı sayın hocamız Kürşat Öztürk. Bizi bıkmadan, hiç usanmadan büyük bir azimle hazırladı. Bağırdık, çağırdık, ağladık, güldük ama o odanın içinde hep bir bağ vardı, o bağla çıktık, kazandık ve Türkiye’ye gidiyoruz.”

Aslı Canal: “Çok heyecanlıyım, Türkiye’de okulumuzu ve ülkemizi temsil edeceğimiz için çok heyecanlı ve gururluyum. Hocamıza ve arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.”

Gizem Denizer: “İnanmak başarmanın yarısıdır, biz ilk adımımızı inanarak attık, şimdi başardık. Günlerce geceleri bu anı rüyamızda gördük, hayal ettik, şimdi hayallerimiz, rüyalarımız hepsi gerçek oldu. Türkiye’ye gidip Namık Kemal Lisesi ve KKTC’yi temsil edeceğimiz için çok mutluyum. Kürşat hocama ve bütün orkestra arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bize bu duyguları yaşattığı için Telsim’e çok teşekkürler.”

Şahan Şah:
“Yarışma sonunda Namık Kemal ismini duyunca çok heyecanladım. Bu başarıyı Türkiye’de de yapmak istiyoruz. Başarımızın nedeni Kürşat hocamızdır, bizi çok iyi çalıştırdı, ona teşekkür ederim.”

Yarışmada, “En iyi sahne performansı” dalında Bülent Ecevit Anadolu Lisesi birinci oldu. “En iyi enstüman” ödülüne, Yakın Doğu Koleji 1. Grup’dan gitarist Mustafa Selçuk Ünal layık görüldü. Lefkoşa Türk Maarif Koleji’nden Emre Özarabacı ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Mazlum Keleşoğlu “en iyi erkek solist” ödülünü paylaştı. Yakın Doğu Koleji 1. Grup’dan Güler Merve Özgencil ile Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nden Sabiha Topril de “en iyi kız solist” ödülünün sahibi oldu.
 
Editör: TE Bilisim