30 ülkeden 150 bilim insanının katılımıyla düzenlenen “6’ncı Uluslararası Hizmet Yönetimi Konferansı” bugün Acapulco Otel’de başladı.

İngiltere’den Oxford Brookes Üniversitesi, Amerika’dan Virginia Tech Üniversitesi, Çin’den Macau Üniversitesi ve Hindistan’dan Uluslararası İşletme ve Teknoloji Enstitüsü’nün ortaklaşa düzenlediği ve bu yılki organizasyonu Oxford Brookes Üniversitesi’nin üstlendiği konferansın açılışında, Konferans Başkanı, Oxford Brookes Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Levent Altınay ile organizasyon komitesi üyeleri; Amerika Virginia Tech Üniversitesi’nden Prof. Muzaffer Uysal, Hindistan Uluslararası İşletme ve Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Vinnie Jauhari ve Oxford Brookes Üniversitesi’nden Dr. Maureen Brookes açılış konuşmaları yaptı.

Bilimsel toplantı ve sunumların yapılacağı konferans 2 gün sürecek.

30 ÜLKEDEN 150 BİLİM İNSANI… KONFERANSIN BAŞKANI KIBRISLI TÜRK PROF. LEVENT ALTINAY

Dünyanın 30 ülkesinden 150 bilim insanı ve KKTC üniversitelerinden de akademisyenlerin katıldığı konferansın başkanlığını Oxford Brookes Üniversitesi adına bu üniversitenin İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi aslen Kıbrıslı Türk olan Prof. Dr. Levent Altınay yapıyor.

Konferansta, farklı ülkelerde girişimcilik, hizmet pazarlaması ve eğitim alanlarında çalışmalar yapan kendi alanlarında uzman akademisyenler, bu alanlarda dünya ölçeğinde yaşanan kültürel ve sosyo-ekonomik sorunları ele alarak tartışacak.

Konferans çerçevesinde yarın akşam, “Araştırma Yöntemleri” adlı kitabı yılda 300 bin adet satan Prof. Mark Saunders tarafından doktora eğitimi yapan akademisyenlere eğitim verilecek.

“KÜLTÜRLER KIBRIS’TA BULUŞUYOR” TEMASI İŞLENECEK

Konferansta ayrıca “Kültürler Kıbrıs’ta Buluşuyor” teması işlenecek ve düzenlenecek konferans yemeğine katılımcılar kendi ülkelerinin geleneksel kıyafetleri ile katılacak.

Konferansın kültür gecesinde bir akademisyen çiftin otuzuncu evlilik yıldönümü, Kıbrıs düğünü ve kına gecesi etkinliği ile kutlanacak.

Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan halk dansları gösterileri ve kına gecesi etkinliği Gençlik Dairesi, Vadili Gençlik Merkezi Halk Dansları Ekibi tarafından gerçekleştirilecek. Gecede ayrıca Kazak akademisyenlerin sunacağı geleneksel Kazak dansları gösterisi de yer alacak.

ALTINAY

Konferans Başkanı, Oxford Brookes Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Levent Altınay açılışta yaptığı konuşmada, 6’ncı Uluslararası Hizmet Yönetimi Konferansı’nı KKTC’de gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Ana hedeflerinin; farklı ülkelerden gelen bilim insanları arasında kaynaşma, karşılıklı bilgi ortamı yaratma, araştırmalar kapsamında hizmetler geliştirme, hizmet pazarlaması, eğitim öğretim ve araştırma yöntemleri, doktora öğrencilerinin eğitimi ve insanların tanışıp kendi ‘network’lerini oluşturmalarını sağlama olduğunu ifade eden Altınay, akademisyenlere yapacakları çalışmalarda başarı diledi.

UYSAL

Amerika Virginia Tech Üniversitesi’nden Prof. Muzaffer Uysal, konferansın yapıldığı KKTC hakkında “bu güzel ülkede ikinci kez bulunmaktan son derece mutluluk duyuyorum” diyerek seçkin akademisyenlerle burada yapacakları çalışmanın başarılı geçeceğine inandığını kaydetti.

BROOKES

Oxford Brookes Üniversitesi’nden Dr. Maureen Brookes da yaptığı konuşmada, konferansı Kuzey Kıbrıs gibi güzel bir ülkede düzenlemekten duydukları memnuniyeti belirterek, başkanlığını yaptığı turizm örgütü hakkında bilgi sundu.

JAUHARI

Hindistan Uluslararası İşletme ve Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Vinnie Jauhari ise konuşmasında Hindistan İşletme ve Teknoloji Enstitüsü’nün Oxford Brookes, Virginia Tech ve Çin Macau Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, bu güzel işbirliğinin her geçen gün gelişip büyüdüğünü kaydetti. 
Editör: TE Bilisim