KANUNUSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) TASARRUFU

09.06.2022 tarihinde, saat 16:00 sıralarında, Girne’de, PGM - Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucu (Deprem Operasyonu); O.E.I.(K-21) ve A.A.U.(K-19)’nun tasarruflarında satışa hazır paketler halinde yaklaşık 3 kilo 550 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulularak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

SAHTEKARLIKLA PARA TEMİNİ

2021 yılı Kasım ayı içerisinde, Girne’de, E.B.K.(K-43)’nin, bir şahıstan vatandaşlık başvuru işlemlerinin yapacağı gerekçesiyle dolandırmak kastı ile 30,615 TL nakit parayı temin edip, herhangi bir işlem yapmayarak sahtekarlıkla para temin ettiği tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

BAŞKASININ KİMLİĞİNE BÜRÜNMEK VE SAHTE DAVRANIŞLA KAYIT TEMİN ETMEYE TEŞEBBÜS

07.06.2022 tarihinde, saat 02:50 sıralarında, Ercan Hava Limanında P.K.(K-33), KKTC’den çıkış yapmasını sağlamak için başka bir şahıs adında düzenlenmiş Hindistan Pasaportunu görevli memura verip belgede adı geçenin kimliğine büründükten sonra sahte davranış ile kayıt temin etmeye teşebbüs etmiştir. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Meclis Genel Kurulu denetim gündemiyle toplandı Meclis Genel Kurulu denetim gündemiyle toplandı

KAYIP ŞAHIS

09.06.2022 tarihinde polise verilen bilgide, Lefkoşa’da sakin İbrahim AKÇUL (E-66)’dan 27.05.2022 tarihinden beridir haber alınmadığı ve kayıp olduğu bildirilmiştir. Bahse konu şahıs aranmakta olup, Soruşturma devam etmektedir.

YANGIN

09.06.2022 tarihinde, saat 16:45 sıralarında, Gazimağusa - Lefkoşa Anayolunun Saklıkent Bölgesinde yol kenarında bulunan arazide henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı çıkan yangın sonucu yaklaşık 30 dönümlük arazi içerisinde bulunan anız ve 36 adet rulo balya yanarak zarar gördü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, Soruşturma devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi