2’inci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, oyunu Girne 23 Nisan İlkokulu’ndaki 93 numaralı sandıkta kullandı.

Oy vermeye eşi Oya Talat ve torunu Mehmet Ali Talat Zirilli ile birlikte gelen Talat, oyunu kullanmasının ardından basına açıklama yaptı.

2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ülke demokrasisinin önemli bir sınav dönemi geçirdiğini belirterek, bugün 2’nci turu gerçekleşen seçimde; Kıbrıs Türkü’nün ihtiyaçlarına cevap veren bir sonucu temenni ettiğini ifade etti. Talat, tecrit altında bulunan Kıbrıs Türkü’nün dünyalı olmaya ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Kıbrıs Türkü’nün tecritten kurtulması ve dünyayla bütünleşebilmesinin Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkün olabileceğini kaydeden Talat şöyle dedi:

“Kıbrıs Türkü’nün ihtiyacı tabii ki dünyalı olmaktır, çünkü tecrit altında bir ülkede yaşıyor. Bu tecritten kurtulmak; dünyalı olmak, dünyayla bütünleşmek Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkündür. Bu doğrultuda önemli adımlar atacak, başarılar sağlayacak bir liderliğin ortaya çıkması son derece önemlidir diye düşünüyorum. Umudum seçimin böyle bir sonuç doğurmasıdır. Ayrıca ülkedeki demokrasinin gelişmesi, insan haklarının ülkede yaygınlaştırılması ve bunun dünyada da bilinir, görülür hale gelmesi, yine liderliğin önemli bir fonksiyonudur. Tüm bunların olumlu yönde ilerlemesini sağlayacak bir cumhurbaşkanlığı sonucu alınmasını diliyorum. Hayırlı olsun.” 
Editör: TE Bilisim