KKTC’deki bazı dernekler “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle mesaj yayımlıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmesinin anısına her yıl 29 Ekim’de kutlanan “Cumhuriyet Bayramı” nedeniyle mesaj yayımlayan dernekler, Türkiye’ye bağlılıklarını vurguladı.

Atatürkçü Yaşam Derneği Genel Başkanı Ahmet İşcan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında KKTC halkının bağımsızlığa ve özgürlüğe kavuşabilmek için büyük bedeller ödediğini, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki vatandaşların de benzer süreçlerden geçtiğini anımsatarak, “Özgürlüğün ve bağımsızlığın değerinin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini farkındayız” dedi.

İşcan, “Anavatan Türkiye’nin bir parçası ve kardeş ülke KKTC olarak bizler de bu mutluluğa Anavatan’daki tüm kardeşlerimizle birlikte ortak oluyoruz” ifadesine yer verdi.

İPEK

Ak Hataylılar Kardeşlik Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet İpek ise 29 Ekim mesajında “Coşkulu ve sevinçliyiz. Ayrı gayrı değil, bütün Türkler biriz” diyerek Türk Ulusu’nun Cumhuriyet bayramını kutladı.

ÖMÜRLÜ

KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Genel Başkanı Esen Ömürlü ise mesajında, Türk Milletinin kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışacağını, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağını kaydetti.

Ömürlü mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve canından aziz bildiği vatanı için kanlarını seve seve bu toprağa akıtmış Şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad eder, Yüce Milletimizin Cumhuriyet bayramını kutlarız” ifadesine yer verdi.
Editör: TE Bilisim