Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) ile Türkiye İş Bankası işbirliğinde ve KKTC Mili Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle tüm ilkokullarda satranç sınıfı açılacağı belirtildi.

KKSF Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Doç. Dr. Zafer Ağdelen yaptığı açıklamada, “Geçen yıl KKSF ile Türkiye İş bankası arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde açılacak satranç sınıfları için ilk tören Girne 23 Nisan İlkokulu’nda yapılıyor. Türkiye İş Bankası üst düzey yöneticilerinin de katılacağı açılış töreni 17 Kasım Pazartesi günü, saat 14:30’da yapılacaktır” dedi.

Türkiye İş Bankası tarafından sağlanan ve ilkokullarına açılacak satranç sınıflarında kullanılacak olan satranç malzemelerinin geldiğini ifade den Ağdelen şu ifadelere yer verdi:

“Bu çerçevede ilk olarak Girne 23 Nisan İlkokulu’nda yapılacak olan temsili satranç sınıfı açılışının ardından ileriki günlerde birinci etapta 59 ilkokula satranç malzemeleri dağıtılacaktır. Bu amaçla KKSF tarafından halihazırda ilkokullarda gönüllü öğretmenlere verilmekte olan eğitimler devam etmektedir. Eğitim çalışmalarına KKTC genelindeki ilkokullardan 108 gönüllü öğretmen katılmaktadır. 
Editör: TE Bilisim