-İsviçre’den gelen ekip 3 günde 105 sokak hayvanını kısırlaştıracak

Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Sibel Tatar’a Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız da eşlik ederken, ziyarette İsviçreli Uzman Veteriner hekimlerin ülkeye gelmesini organize eden, hayvan hakları aktivisti Soley Schumacher-Rüstem, Veteriner Dairesi Sorumlu Veterineri Veteriner Hekim Burak Toksoy, Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Cem Taşlıovalı ve İsviçreli veterinerler Lisa Goldinger, Claudia Volz ve Bernhard Staehelin de hazır bulundu.

İsviçre’den ülkeye gelen ekibin dün başlayan kısırlaştırma operasyonları kapsamında şu ana kadar 20 köpek kısırlaştırılırken, yarın akşama kadar Karakum Animal Rescue Ofisinde en az 50 sokak kedisi ve Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 55 sokak köpeğinin kısırlaştırılması planlandı.

-Sibel Tatar: “220’den fazla sokak hayvanı kısırlaştırılıyor ancak daha alınacak yolumuz var”

“Sokak Hayvanlarının Kısırlaştırılması Projesi” kapsamında şu ana kadar 169 köpeğin kısırlaştırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı’nın eşi Sibel Tatar, yurt dışından gelen bu destekle 55 köpek ve 50 kedinin daha kısırlaştırılarak bakımlarının yapılmasının ardından bu rakamın 220’nin üzerine çıkacağını ifade etti.

-Sibel Tatar: “Tüm katkı koyanlara teşekkür ederim”

Görevden alma ve atama! Görevden alma ve atama!

Bu projeye tüm katkı koyanlara ve İsviçre’den ülkeye gelerek bu işlemleri yapan veteriner hekimlere teşekkürlerini ileten Sibel Tatar, Veteriner Dairesi Sorumlu Veterineri Burak Toksoy başta olmak üzere, Veteriner Dairesi’nin de imkanları dahilinde tüm yardımı yaptığının altını çizdi.

Sibel Tatar, Girne Belediyesi ve ekibine de Barınak ve Rehabilitasyon Merkezi’nin operasyonlar için kullanıma açılmasını sağladığı için ayrıca teşekkür etti.

-Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Yıldız: “Sibel Tatar tüm imkanları seferber etti”

Soley Schumacher-Rüstem ise Sibel Tatar’ın hayvanseverliği sayesinde gerçekleşen bu çalışma için teşekkür etti. Cumhurbaşkanlığı Bilim ve Sağlık Komitesi Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız ise Soley Schumacher-Rüstem ile Sibel Tatar’ın tüm imkanları seferber ederek gerçekleştirdikleri bu çalışmanın özellikle 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde olmasının çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi