KIBRIS TİME-ÖZEL


Karaderi, geçtiğimiz gece gerçekleşen seçimde 11 kulüpten 10 kulübün 2’şer delegesi ile seçime katıldığını belirtti. Bu seçimde 20’de 20 oy alarak başkan olduğunu söyleyen Karaderi, hizmet için göreve geldiğini vurguladı.

Karaderi gazetelerde yayınlanan ve adının henüz açıklanmadığı reklam sahibinin etik davranmadığını ve bu şahsın av ve avcılıklada alakası olamayacağını iddia etti. Yayından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Karaderi, şunları söyledi:

‘Salı gecesi gerçekleşen seçim, hukuka ve uslulüne uygundu. Biz hukuki yönle hareket ettik. Spor yasası Avcılık Federasyonunu kapsıyor. Yani Federasyonda Spor yasasının yasaları geçerlidir. Yasa gereği seçime 11 kulübün katılacağı Başsavcılık tarafından açıklandı. Genel kurula katılıp oy kullanılacaksa geçmiş bir yıl içinde Federasyonun yapmış olduğu spor etkinliklerine katılması şartı vardı. Bu etkinliklere katılmayanlar oy kullanamadı. Girne, Lefke, Maraş, Gazimağusa, Alayköy, Göçmenköy, Erenköy, Gönyeli, Dipkarpaz, Beyarmudu ve Aslanköy bu kriterlere uyan birliklerimizdi. Geçmiş yasalarda yanlışlıklar yapıldı. Tüzüğe uyulmadı. Bir delege ile başkan seçiliyordu. Bu kesinlikle Tüzüğe aykırıdır. İki delege ile başkan seçilebilir.

Şuan Tüzüğümüzü güncelliyoruz. Federasyon Tüzüğü Spor Yasasına örtüşür şekilde bir tüzük yapılacak. Kulüplerin tüzükleri de federasyonla örtüşecek şekilde yeniden güncellenecek. Başkanlar çağrılıp genel kurul yapılacak ve tüzükler güncellenecek.

En kısa sürede tüm kulüplerin oy kullanabileceği yasa gereği olan federasyonun düzenleyeceği spor yarışmaları yapılacaktır. Katılacak kulüpler hak sahibi olacaktır.

Genel Sekreter Hasan Kolozali ile birlikte çok mücadele verdik. Tüm gücümüzle avcı camiasını, üretimi, sosyal aktiviteleri ve yasalarımızla kulüplerimizi kucaklayacağız. Ayrıca dondurulmuş kulüplerimiz içindeki Meriç, Yeniceköy, Çukurova ve Kozanköy’ü, aktif etme kararı aldık. Bu kulüplerimiz oy kullanamazdı ama şimdi biz bunu kaldırdık. Biz herkese eşit davranacağız. Beni ve Genel Sekreterimiz Hasan Kolozali’yi herkes çok iyi tanıyor. Bizler avcı camiası için varız. Ben 22 yıldır Alayköy Avcılık Atıcılık Birliği başkanlığını üstlendim. Bu göreve de 22 yıl sonra talip oldum. Yani ömrümü bu camiada geçirdim.

Federasyon Spor Dairesi’ne bağlıdır. Merkezi av komisyonunu da biz kurduk. Federasyon ve devlet yetkililerinden 4’er kişi belirlendi. Bütçe buradan çıkmakta. Yani bütçeyi onaylayan , parayı ödeyen, ihaleye çıkan, keklikleri ödeyen de merkezi av komisyonudur.

Yeni dönemde yeni yönetimimizle iyi işlere imza atacağımıza inancım tam. Ekibimiz bu yönde elinden gelen gayreti gösterecektir’.

Editör: TE Bilisim