Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen Gazimağusa Çocuk Festivali 1 Haziran Dünya Çocuk Günü olan yarın Temiz Çevre Çalışmaları etkinliği ile sona eriyor. Festivalde bugün(31 Mayıs) yapılacak festival yürüyüşü ve meydan eğlenceleri çocuklara büyük heyecan ve coşku yaşatacak. Namık Kemal Lisesi önünden 17.30’da hareket edecek ve meydana gidecek korteje rengârenk kıyafetleriyle çok sayıda çocuk katılacak.

21. Gazimağusa Çocuk Festivali 1 Haziran’da Glapsides Plajı’nda yapılacak temiz çevre çalışmaları etkinliği ile sona erecek. Etkinliğe katılacak çocuklar Mağusa Kültür Dereği eğitmenleri ve görevlileri eşliğinde Glapsides Plajı’nda çevrenin durumunu yakından görerek temizlik yapacak.

Bu yıl 25 Mart-1 Haziran tarihleri arasında etkinliklerinin büyük çoğunluğu Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’nin devasa salonunda yapılan 21. Gazimağusa Çocuk Festivali, çocukların hem özgüvene sahip bireyler olarak yetişmeleri hem de yeteneklerini geliştirmeleri için birbirinden renkli etkinliklere imza attı.

Festival, bu yıl suriçindeki tarihi yerleri çocuklarla buluşturan Tarih Avcıları Yarışması, kültürümüzü yaşatalım el sanatları sergisi ve tiyatro gösterisi gibi ilk kez yapılan etkinliklerle birlikte toplam 10 etkinlikte binlerce çocukla buluştu.
 
Editör: TE Bilisim