Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı ilan ederek, program kapsamında başvuruların 21-23 Kasım tarihleri arasında yapılabileceğini açıkladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek sağlanan Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı’nın amacının, tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması olduğu belirtildi.

Bakanlık açıklamasında, toplam 3 öncelik altında başvuru yapılabilecek projeler için başvuranlara toplamda 3.5 Milyon TL kaynak tahsis edileceği ifade edildi.

25 BİN TL’DEN 200 BİN TL’YE KADAR HİBE VERİLECEK

Hibe programı çerçevesinde başvuru yapılacak öncelik alanlarının: “ tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, tarımsal ürünlerin katma değerinin  artırılması ile tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi” olarak toplam 3 başlık altında toplanmış olduğu belirtilen Bakanlık açıklamasında, soğuk zincire geçiş projelerinin, küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonuna yönelik projelerin, organik ve diğer sertifikalı üretim yapan işletmelerin modernizasyonuna yönelik yatırımların ve 40 yaşın altında başvuru sahiplerinin ayrıcalıklı olarak değerlendirileceği ifade edildi.

Asgari 25 bin TL, azami 200 bin TL tutarında hibenin verileceği belirtilen açıklamada, kâr amacı güden kuruluşlar için projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 50’si tutarında, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için ise projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 75’i tutarında hibe sağlanacağı kaydedildi.

BAŞVURU TARİHLERİ 21-22-23 KASIM

İşletmelerini geliştirmek için 2016 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında sağlanacak olan hibelerden yararlanmak isteyen üreticilerin 21-22-23 Kasım mesai saatleri arasında başvurularını Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na yapması gerektiği belirtilen Bakanlık açıklamasında, hibe programına başvuru için başvuru rehberi ile gerekli başvuru formlarının www.tarim.gov.ct.tr adresinden elde edilebileceği ifade edildi.

2011’DEN BU YANA YAKLAŞIK 13 MİLYON TL TURARINDA HİBE VERİLDİ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nın 2011 yılından bu yana uygulanmakta olduğu hatırlatılarak, bu çerçevede toplam dört program yürütüldüğü ve ilan edilen yeni programın beşincisi olduğu ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu programlar çerçevesinde, bu güne kadar toplam 93 yararlanıcıya yaklaşık 13 milyon tutarında destek sağlandığı ve projelerin yüzde 50 eş finansmanının işletmelerden sağlandığı göz önünde bulundurulduğunda bunun piyasaya yaklaşık 26 milyon olarak yansıdığı belirtildi.

BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM TOPLANTILARI

Açıklamada hibe programı hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantılarının da yapılacağı belirtilerek toplantı tarih ve saatleri hakkında bilgi verildi.

Buna göre bilgilendirme toplantıları, Lefkoşa’da yarın saat 16.00’da Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda, Mağusa’da 9 Eylül Perşembe günü saat 14.00’de DAÜ Mustafa Avşın CL Konferans Salonu’nda, İskele’de 9 Eylül Perşembe günü saat 17.30’da Belediye Kültür Merkezi’nde, Güzelyurt’ta 19 Eylül Pazartesi günü saat 16.00’da AKM’de, Girne’de 20 Eylül Salı günü saat 16.00’da Girne Amerikan Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Eğitim toplantıları ise 22 – 23 Eylül tarihleri arasında KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda 09.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilisim