Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı eğitim veren Ameriakn Koleji Girne Yerleşkesine bağlı American Nursery School öğrencileri 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günüde etkinlik gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen etkinlik bünyesinde, günün önemini hafta içinde vurgulayan okul idaresi okul-aile işbirliği çerçevesinde pankartlar hazırladı. Öğrenciler evde aileleriyle hazırdıkları pankartlarla 20 Kasım'da okul bahçesinden başlayarak tüm GAÜ kampüsünde sloganlar attarak, çocuk hakları hakkında farkındalık yarattılar.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, Amerikan Anaokul Müdürü Binnur Saymaz, Tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesinin çocuk haklarına dair sözleşme olduğunu belirterek, 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme sayesinde çocukların hakları yasalarca da tanındığını belirtti. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme doğrultusunda, nerede doğduklarına, kim olduklarına; cinsiyetlerine, dinlerine ya da sosyal kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını eşit olarak tanımlandığını belirten Saymaz, çocukların yaşama hakkı; eksiksiz biçimde gelişme hakkı; zararlı etkilerden, istismar ve sömürüden korunma hakkı; aile, kültür ve sosyal yaşama eksiksiz katılmalarının hakları olduğu nu vurguladı.

Gerçekleştirilen etkinliğin ardından çocuklar en tabi hakklarından olan oyun oynama hakları için oyun alanına götürülerek, doyasıya eğlendi.
 
Editör: TE Bilisim