Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) düzenlediği "Genç Diplomat Akademisi" yarın teorik eğitimlere başlıyor. Üniversitelerin iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültesinde okuyan veya mezun olmuş, politika ve diplomasi alanında ihtisas yapmayı, gelecekte bu alanda iş sahibi olmayı hedefleyen 18-30 yaş arası gençlere yönelik konferans ve dersler verilecek akademide Kıbrıs sorunu da dersler arasında.

TÜGVA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre akademide,AK Parti genel başkan yardımcıları Süleyman Soylu, Mustafa Şentop, Yasin Aktay, eski AK Parti milletvekilleri Bilal Macit ve Burhan Kuzu yanında KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ders verecek.

Projede, öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitimin yanı sıra, bahse konu olan alanlarda uzman, profesör, akademisyen, büyükelçi, siyasetçi ve gazetecilerin iş hayatında karşılaşılabilecek durumları, kişisel deneyim ve tecrübelerini paylaşmaları amaçlanıyor.

Yedi gün sürecek pratik eğitimin sona ermesiyle öğrenciler, Ankara'da ilgili bakanlık ve kurumları 3 gün boyunca ziyaret edecek.

Program sonunda gerekli katılımı sağlayan ve başarılı olan öğrencilere sertifika verilerek, önceden belirlenen kurum ve kuruluşlarda staj imkanı sağlanacak.


Akademide verilecek ders başlıkları şöyle:

"Kıbrıs Sorunu", "Ermeni Meselesi", "İsrail-Filistin Sorunu", "Rusya - Ukrayna", "İran-Yemen", "Libya", "Hindistan-Pakistan-Kaşmir", "Çin-Doğu Türkistan", "Balkanlar", "Uzak Doğu", "Avrupa Birliği", "Arap Birliği", "Afrika Birliği", "BRICS", "NATO", "OPEC", "OECD", "ASEAN", "Hitabet", "Lider Analizi", "Vücut Dili", "Diplomatın Davranış Biçimleri", "Uluslararası Enerji Savaşında Etkin Bir Oyuncu Olarak Türkiye", "Menderes'ten Erdoğan'a Türk Demokrasisinin Zorlu Serüveni", "Çağrısı Çağını Kuracak Bir Gençlik", "G20 ve Türkiye", "Arap Baharı Sonrası Ortadoğu ve Türkiye", "Mülteci Sorunu", "Çözüm Süreci", "Başkanlık Sistemi ve Türkiye Modeli", "Türkiye'de Yeni Anayasa", "Seçim Sistemleri", "Türkiye'nin Enerji Politikaları", "Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Politikaları", "Türk Dış Politikası", "Çok Taraflı Diplomasi ve Müzakere Süreci", "Kamu Diplomasisi", "Türkiye'nin Son 10 Yıllık Ekonomik Gelişim Süreci", "Siyaset ve Din", "Siyaset ve Medya", "Uluslararası Örgütler ve İşleyişleri", "Türkiye ve AB Müzakere Süreci", "Güvenlik ve Terör", "Uluslararası İnsani Yardım" 
Editör: TE Bilisim