“Özgür Volkan” gazetesi yayın hayatına bugün başladı.

Özgür Volkan gazetesinin sahibi Özgür Volkan Medya Ltd. Şti. olarak açıklanırken, Genel Yayın Yönetmenliğini Ziya Emir yapacak.

Ziya Emir’in yazılı açıklamasına göre, Özgür Volkan Gazetesi kısa bir süre cumartesi ve pazar günleri hariç haftada beş gün yayınlanacak.

Volkan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ziya Emir dün yaptığı açıklamada, “Volkan” gazetesinin yayınlarını durdurduğunu ve bugünden itibaren “Özgür Volkan” olarak yayınlanacağını belirtmişti.
Öte yandan, Gazetenin büyük hissedarı Aydın Akkurt ise yaptığı yazılı açıklamada Volkan gazetesinin yayınlanmayacağı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını belirtmiş ve “Volkan” gazetesinin yayınlarına devam edeceğini açıklamıştı.

Aydın Akkurt, Volkan ismini kullanacağı için Ziya Emir hakkında Şirketler Mukayitliği nezdinde bugün yasal girişimde bulunacağını da açıkladı.

Akkurt “Malt Basın Yayın Ltd’nin % 50 hissedarı ve sekretri olmama rağmen, yönetim kurulu kararı olmadan benim haberim bile olmadan Ziya Emir’in tek başına aldığı bir kararla “Volkan gazetesinin yayınlarını durdurduğu” açıklanmıştır. Bu konuyla ilgili olarak bugün yasal işlem başlatacağız.”dedi.

“Volkan” ismini kullanmak ve bu isim altında yayın yapmak benim hak ve yetkilerim arasındadır. Bulunduğum her yerde de yasal olarak bu ismi kullanabilirim. Ziya Emir’in iddialarının tam tersine Volkan gazetesi yayınlarına devam edecektir. Volkan gazetesinin yayınlanmasını da yasal olarak kimse engelleyemez.” ” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim