Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde yarın (26 Ağustos Salı) saat 21:00’da Taksim Trio İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da kapanış konserini sunacak.

Bu yıl 14-26 Ağustos tarihleri arasında yine festival dostuyla bulaşan Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali’nde, Taksim Trio Famagusta Experience: Dorantes and Carles Benavent isimli özel programıyla festivalin finalini yapacak.

Roman kültüründe eğitim görmüş üstün nitelikli üç virtüözden oluşan benzersiz bir grup olan Taksim Trio, İstanbul’un şaşırtıcı müzikal olgularından biri olarak dikkat çekiyor. Grubun performanslarında, Hüsnü Şenlendirici’nin kusursuz ve akıcı klarneti, İsmail Tunçbilek’in bağlaması, Aytaç Doğan’ın daha sert ve gitara benzeyen kanunu ile adeta dans ediyor. Taksim Trio’nun 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali için hazırladığı bu özel konserde gruba, günümüzün en yaratıcı piyano virtüözlerinden Dorantes ve dünyaca ünlü İspanyol bas gitarist Carles Benavent eşlik ediyor olacak.
 
Editör: TE Bilisim