Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Protokole Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ve Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu,Genel Sekreter Dr. Yeter Tabur,Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi iUBP Lefkoşa Milletvekili Adayı Ahmet Savaşan ile KKTC ve TC medya temsilcileri katıldı...

YDÜ Tv, Ada Tv, Kıbrıs Tv ve kıbrıspostası haber portalı'ndan canlı yayınlanan Protokol töreni, iletişim Fakültesi Turuncu Salon'da gerçekleştirildi.

Kazakistan’ın en iyi 16 üniversitesini Yakın Doğu Üniversite Kampüsünde biraraya getirerek gerçekleşen protokol töreni saygı duruşunun ardından iki ülkenin milli marşlarının okunması ile başladı.

Milli marşların okunmasının ardından Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia Cyprus) , KKTC ve Kazakistan Tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Nicosia Cyprus) Mütevelli Heyeti BaşkanıYrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, konuşmasının başlangıcında basın mensuplarına, 'Dünya Basın Günü' dolayısı ile kutlama mesajı gönderdi.

Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, “Sizlere teşekkürü bir borç bilirim. Aynı özveriyle çalismaya devam ederek hep birlikte ülkemizi daha güzele taşıyacağımıza eminim.” diyerek konuşmasına başlarken, Dost ve kardeş ülke Kazakistan'nı, üniversite temsilcilerini Yakın Doğu Üniversitesi'nde ağırlamanın ve yeni bir işbirliğine başlamanın gururunu taşımakta olduğunu ifade etti.

“Bu işbirliğine imkan tanıyan tüm Rektörlere ve Rektör vekillerine üniversitemize hoş geldiniz diyorum. Yakın Doğu Üniversitesi 95 lisans, 122 yüksek lisans, 63 doktora programı ile sadece ülkenin değil, bölgenin en büyük ve prestijli üniversitesi durumundadır. “ diye konuşan Yrd. Doç. Dr. Günsel, “Yakın Doğu Üniversitesi'nin bilim dünyasına katkıları yatsınamaz bir gerçektir. Bir üniversitenin en önemli görevlerinden olan, araştırma yapmak, bilimsel çalısmalarda bulunmak Yakın Doğu Üniversitesi'nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Bu çerçevede araştırma için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak ciddi yatırımlar yapıyoruz.” diye devam etti.

Yrd. Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi olarak uluslararası işbirliklerinin önemine inandıklarını vurgularken,Yapılan her anlaşmanın Yakın Doğu Üniversitesi'ni güçlendirdiğini, geliştirdiğini ve günün dünyasına önemli katkılar sağladığına inandıklarını dile getirdi.

“Gurur Ve Onur Dolu Tarihimize Bir Yenisini Daha Ekliyoruz”

“Yüzyıllar boyunca medeniyetler merkezi olmuş KKTC'de siz dostlarımız ile güçlerimizi birleştiriyor, gurur ve onur dolu tarihimize bir yenisini daha ekliyoruz.” İfadelerini kullanan Yrd. Doç. Dr. Günsel, “ Bu vesile ile sizlere birkez daha Yakın Doğu Üniversitesi ailesi adına hoşgeldiniz diyor, imzalayacağımız anlaşmanın hayırlara vesile etmesini diliyorum."diyerek sözlerini sonlandırdı.

Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. Günsel’in ardından konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş "Kazakistan denilince benim aklıma ucsuz bucaksız dev gibi bir ülke geliyor. Coğrafi olarak dünyanın en büyük ülkelerinden birisi konumunda.” Diyerek sözlerine başlarken, “Allahın sevdiği bir ülke, yeraltı ve üstü zenginlikleri saymakla bitmiyor. Bir de kendi ülkemiz Kıbrıs'a bakarsak; Akdeniz'de minicik bir ülke, yeraltı ve üstü zenginliklerinden mahrum, ama yüksek ögretim alanında en ileri düzeye gelen üniversitelere sahip.”ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Bektaş , Yakın Doğu Üniversitesi'nin 25. yılını kutladığını dile getirirken, “. Ne mutlu bize ki, yüksek ögretimde Dünya'da ilklerin arasındayız. Bunları bize başkaları söylüyor. Uluslararası değerlendirme kurulları söylüyor. Son iki ay içinde peşpeşe 4 tane bu anlamda ödül aldık. Bu ödüllerin çoğu buradaki eğitim kalitesi, ve üniversite hastanemizin kalitesi ile ilgilidir. Bugünlere gelmek kolay olmamışıtr. “ diye konuştu.

“Devlet Üniversitesi Değiliz Ve Katkı Almıyoruz”

Prof. Dr. Bektaş ,Devlet Üniversitesi değiliz ve katkı almıyoruz.” diye devam ederken, “ Bu başarı çok çalısma ve doğru planlama ile edilmiş bir başarıdır. Bir tarafta dev gibi bir ülke diğer tarafta küçücük bir ülke ama ortak bir anlaşma için buluşuyor ve anlaşmaya imza koyacağız.” Dedi.

Yakın Doğu Üniversitesi Orta Asya Ofisi Temsilcilerinin de konuşma gerçekleştirdiği Protokol töreninde konuşmaların ardından ,Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ile Kazakistan üniversiteleri temsilcileri protokoller imzalandı.

İmzaların atılmasının ardından YDÜ Tv mikrofonlarına konuşan Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel, eğitimde iş birliğinin her zaman ileriye götürdüğünü belirtirken, bilgi ve mutluluğun paylaştıkça çogaldigini kaydetti.

16 üniversite ile bilgi paylaşımı protokolü imzalandığını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Günsel, imzalanan protokolün akademisyen paylaşımı, ögrenci değişimi ve kazak üniversitelerinde master –doktora alanlarında akademisyen yetiştirmek için yapıldığını vurguladı.

Yakın Doğu Üniversitesi ile aynı anda protokol imzalayan 16 Kazakistan üniversitesi ise şöyle,

List of Kazakhstan Universities

1. Kazakh -American University
2. Almaty Humanitarian-Technical University
3. Caspian Social University
4. Academy of Sport and Tourism
5. Kazakh Humanitarian and Law Innovation University
6. Kokshetau State University named after Sh. Ualikhanov
7. Semipalatinsk State Pedagogic College named after M. Auezov
8. Eurasian National University
9. Semey State Medical University
10. Kazakhstan Innovation University
11. Synergy University
12. Kazakh National Agrarian University
13. Kazakh Medical University
14. Kazakh Technical Engineering Academy
15. Pavlodar Innovation Eurasian University
16. Kazakh Leading Academy of Architecture and Construction

Editör: TE Bilisim