Gazimağusa Belediyesi, kentin altyapısına yönelik çalışmalar çerçevesinde 3 yeni projeyi daha hayata geçiriyor.

Kanalizasyon, yağmur suyu drenaj ve elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması ile kaldırım yapılmasını öngören toplam maliyeti 1,5 milyon TL’yi bulan ve finansmanın büyük bir bölümü TC yardımlarıyla karşılanacak 3 projenin ihale sözleşmeleri, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ile ihaleyi kazanan 3 firma arasında imzalandı.

Projelere göre, Nehir Caddesi Yağmur Suyu Drenaj projesi kapsamında Yeni Sanayi ile DAÜ arasında kalan , yağmur suları nedeniyle ciddi sorun yaşanan bölgedeki dere ıslah edilerek drenaj sistemi kurulacak. Böylece dere yatağının sağlık yönünden oluşturabileceği riskler de ortadan kaldırılmış olacak.

Suriçi Mahmut Celalettin Yolu ve Bağlı Sokaklar Düzenleme Projesi’nde ise, Suriçi’ni canlandırma projesi kapsamında Lala Mustafa Paşa Camii’nin güneyinden geçen yol üzerindeki elektrik ve telefon hatları yer altına indirilecek, ayrıca kaldırım düzenlemesi de yapılarak, turizm açısından daha çağdaş bir görünüm kazandırılacak.

3. Etap Kanalizasyon Projesi ise 1. ve 2. etap kanalizasyon projesi dışında kalan bölgeleri kapsıyor. Gülseren bölgesi, Tıp Merkezi ve Sakarya İlkokulu’nun da içinde olduğu bölge, Lemar civarı ve Ayluga bölgesinde 263 parsel daha kanalizasyon altyapısına kavuşturulacak.

KAYALP

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, imza töreninde yaptığı açıklamada, İhale Komisyonu’nca sonuçlandırılan 3 projenin daha ihale sözleşmelerinin imzalanmasıyla hayata geçirildiğini ifade etti.
Projeler hakkında detaylı açıklama yapan Kayalp, Gazimağusa Belediyesi olarak ihalelerle ilgili ödemeleri zamanında yaparak iş insanlarını da koruduklarını kaydetti.

 
Editör: TE Bilisim