Girne’de gerçekleştirilen Kumar çetesi operasyonunda tutuklanan zanlılar dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Enver Kasap olayla ilgili bulguları aktardı. Kasap 7 Mayıs 2020 tarihinde saat 20.20'de Kamil Türer’inAcı Limon Sokak Beylerbeyi Girne adresindekii kametgâhında yapılan aramada bir masa etrafında Kamil Türer,Yılmaz Tülüv, Mertali Türkoğlu, StepanLytvyn, NikolayChernıkov ve YasinDemir isimli şahısların para karşılığı ve parayı temsil eden fişler karşılığında TeksasHoldemdiye bilinen kumar oyununu oynadıklarının tespit edildiğini söyledi.

Polis yapılan baskında suçüstü tutuklanan kumar oynayan zanlılar ile zanlıların kumar oynamasını sağlayan ve kurpiyer AyanaSailygulova ve Denis Kıselov ayrıca ikametgâh içerisindebulunan GalinaPozdnyakova, TetyanaBogutenko ve DorinaCazacut espit edilerek tutuklandıklarını söyledi.

Polis zanlıların tutuklandıklarını ve gönüllü ifade verdiklerini ayrıca evde tespit edilen edilmiştir. İkametgâh içerisinde bulunanbirçok kumar fişi ve oyun kâğıdı ile kumar masalarının emare olarak alındığını söyledi.

Polis ayrıca kasada bulunan 8 bin TL ile 200 ABD dolarının da emare olarak zapt edildiğini mahkemeye aktardı.

Polis memuru Enver Kasap zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep ederken zanlı Kamil Türer’in mart ayı içerisinde yine kumar oynamak ve oynatmak suçundan aleyhine dava getirildiğini de belirtti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanmasına emir verirken zanlı Kamil Türer’in 3 bin TL nakit teminat yatırmasına ek olarak haftada 1 gün ispati vücutta bulunmasına emir verdi. Kıdemli Yargıç diğer zanlıların ise 15 günde bir ispati vücutta bulunmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim